iPuhelin tarkemmin

Kyllähän se hienolta vaikuttaa. OS X ja Safari siitä tekee mielenkiintoisen.

”Kääntyvä” näyttö ei nyt mikään uusi keksintö ole, mutta lähes pakollinen tuollaisessa. Näytön tarkkuus, 160dpi, ei ole vallankumouksellinen, mutta hyvä kuitenkin. Vertauksena Nokian 770, jossa on 220dpi, mutta sehän ei olekaan puhelin. Kamera on vain 2 megapixelin, mutta itse en niin kamerakännyköistä ole vielä innostunut muutenkaan, vaikka tiedän niiden kykenevän hyviinkin otoksiin. Näytön pinnan pitäisi olla sellainen, ettei siihen jää helposti sormenjälkiä. Muistakaa miten hyvä iPod Nanon näyttö oli.

Langattomuus on hienoa. Nyt on jo valmiina Bluetooth + WiFi, 3G tulee myöhemmin. Jostain syystä langattomasti ei voi synkronoida tietokoneen kanssa. Musiikkiakaan ei voi ostaa suoraan iTunes Storesta. Näihin asioihin voi tulla muutosta.

Akun kestokin on hyvä, ainakin verrattuna nykyiseen puhelimeeni. Jopa viisi tuntia puhetta ja 16 tuntia musiikin kuuntelua. Jonkinlaista arvailua kuulin, että puhelimelle/kommunikaattorille olisi eri akku kuin soittimelle. Tiedä sitten.

Hinnan pelkään olevan aika kova. Yhdysvalloissa kahden vuoden kytkykaupalla pienempi on 500 dollaria ja isompi 600 dollaria. Ilman kytkyä hinta nousee varmasti aika paljon. Siihen vielä Lappi-lisä päälle.

Luultavasti en ole ihan ensimmäistä painosta ainakaan ostamassa. Euroopan markkinoille laitteen on ilmoitettu tulevan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Muualla samasta aiheesta:

[omena]TV on ensivaikutelmaltaan sen verran laimea, ettei siitä sen enempää.

2 Replies to “iPuhelin tarkemmin”

  1. Olipa taitanu Cisco vetästä Applen oikeuteen vielä tuosta nimestä. Mikä siis iPuhelimelle nimeksi:)

  2. reiska

    cisco on mokannu sen homman jo…

Kommentit on suljettu.