Suoraan sisältöön

Mayday

Taas kerran on vappuaatto vietetty ja tänään rentoudutaan rankan juhlinnan jälkeen.

Vietimme Riikan kanssa vähän erilaisen vapun ja lähdimme teekkareita pakoon Juurussuolle Riikan ja Hanskin luo. Ensin laitoimme Saken kärryjen eteen ja kävimme pienen lenkin heittämässä sen kanssa. Hyvin kuraista hommaa, Sakella kyllä riitti virtaa vetää kärryjä.

Kun pääsimme lenkiltä takaisin, ruoka oli jo suurinpiirtein valmiina ja kävimme pöytään. Heti tottakai tarjoillaan viiniä jotta ilta lähtisi käyntiin. Ruuan jälkeen alkoi boolitarjoilu ja sitä sai vielä makunsa mukaan terästää terävillä aineilla. Riikan äiti ja hänen miesystävänsä kävivät kans pyörähtämässä vappuboolia maistelemassa. Kerroimme hauskoja tosielämän tapahtumia, naulapyssyllä jalasta läpi ja kirveellä otsaan juttuja. Kaikkea on sattunut ja tapahtunut elämän aikana.

Ilta jatkui boolin ja saunomisen kanssa, oikein kiva sauna olikin, tosi pehmeät löylyt ja muutenkin kivaa. Saunan jälkeen minä rupesin jo torkahtelemaan ja nukahdinkin vajaaksi tunniksi, sillä välin kun muut katselivat valokuvia. Joskus yöllä sitten Riikan kanssa suuntasimme kotiin, eikä tarttenut paljon miettiä miten saisi unta.

Aamulla teki kyllä vaikeaa herätä ja lähteä vapputorille. Vaatteet päälle ja pihalle, polttelin röökin ja palasimme takaisin sisälle, minä pedin pohjalle, Riikka keittelemään kahvia. Puoli yhdeltätoista piti jo oikeasti lähteä liikenteeseen ja kävimme katsomassa demareita torilla ja ostimme lakritsinauhoja.

Nyt vieläkin väsyttää hieman, ihmekös toi, joinhan melkein kaksi litraa Lidlin kolajuomaa. Raakana. Ja ajoin vielä kotiin yöllä.