Provinssirock 2003

Kolmas kerta todensanoo. Eilen illalla kirjoitin kilometrin verran juttua ja painoin hiiren back-nappia vahingossa. Äsken kirjoitin toisen kilometrin ja messengeristä saatu linkki avautui päälle vaikken klikannutkaan sitä. Eli en enää jaksa kirjoittaa.

Näin helvetisti bändejä ja muitakin esiintymisiä. Mieleen jäivät Knob, Audioslave, No Shame, Valse Triste, YUP, CMX, Queens of the Stone Age, Irkkubändi jonka nimeä en muista, Zen Café, CMA, Massive Attack, In Flames, Mokoma, Liekki, Selfish Shellfish ja Motelli Skronkle.

Liekki jäi mieleen lähinnä sen huonouden takia, jäi jotenkin amatöörimäinen fiilis ja eikä tosiaankaan kuulunut päälavalle. ”Seuraavaksi Korppi”. Hiljaisuutta. ”Nyt tulee Korppi”.

Massive Attack oli minulle suuri pettymys, koska kaikki kehuivat sitä ja minulle se ei kolahtanut millään lailla. Lähinnä oli vain tylsää.

CMA:n keikka oli kivaa kateltavaa. Tulta, jonglöörausta, vähän lisää tulta, kipua ja sen sellaista. Sain suht hyvään aikaan otettua kuvan kun Jussi löi kaverin vatsan päältä melonin miekalla halki. Myös riippumatto ripustettiin Jussin ja kaverin, jota en tunnistanut, selistä roikkumaan ja he nostivat tytön ilmaan.

No Shame ja Valse Triste esiintyivät vähän päällekkäin ja piti lähteä No Shamen keikalta kesken kaiken pois vaikka pojat näyttivätkin tosi hyvältä lavalla. Välispiikit kun saisivat rajoitettua pelkään ”yykaakoonee” -huutoon ni ois tosi hyvä keikkabändi. Valse Triste veti sen verran kovaa ettei haitannut. Mikko oli pukeutunut hoitsuasuun ja Wasky potilaaksi. Hittiä hitin perään tuli mitä he ovat kahdenkymmen vuoden aikana kerenneet tehdä.

Queens of the Stone Age oli todella hyvä jamittelubändi. Sooloja riitti ja fiilikset oli korkealla. No one knows sai porukan villiksi.

Audioslave ei myöskään suurta vaikutusta tehnyt, vaikka kyseessä onkin helvetin hyvistä aineksista kasattu bändi. Oisin halunnut kuulla Black Hole Sunin tai jotain Ragea coverina mutta ei ni ei. Toisaalta en koko keikkaa seurannut, tuli asiaa muualle.

Sunnuntain ensimmäisenä esiintynyt Mokoma teki vaikutuksen. Viime kesänä missasin, hyvä etten tänä vuonna. Selfish Shellfish, joka esiintyi pienimmällä Kungfu-lavalle, oli sairaan hauska ja hyvä. Sen jälkeen kaikki tuntui aika huonolta. Dave Gahanin biisit olivat aika tasapaksuja, ei koko keikkaa seurattu vaan kävimme katsomassa Motelli Skronklea. Kolme setää jotka istuivat ja soittivat mielenkiintoista musiikkia. Taustalla oli jonkin asteen performanssia kun kaksi tyttöä ja poika istuivat kylpyammeessa.

Kotireissulla oli pakko pysyä hereillä, jottei joutuisi ”hitleröimisen” uhriksi. Kyseessä on tussilla rumien kuvien naamaan piirtämisestä.

Ehkä parasta reissussa oli sunnuntaiaamun suihku. Kävimme Jonten kanssa seitsemän aikoihin suihkussa ja silloin tuli vielä lämmintä vettäkin. Ei tehnyt kyllä ollenkaan mieli lähteä pois.

Patonkitäti kävi myymässä juuri yhden patongin minulle, taidan syödä sen kahvikupposen kera ja vetäistä perinteisen savukkeen. Nuoret, älkää tehkö samaa.

4 Replies to “Provinssirock 2003”

 1. Ei liekki ollut huono, vähän mokailivat, mutta ei se minua haitannut.

  Harmi kun ei nähty, taisit diggailla vähän eri bändeistä mitä minä.

  Ps. Queens of the Stone Age kirjoitetaan noin ja Dave on Gahan eikä Cohen *viil viil*

 2. pnuk

  Korjasinpas noi. Varmasti kirjoitin ekoilla kerroilla oikein mutta tän kolmannen kerran kirjoitin paljon ajattelematta.

 3. Tuo mainitsemasi irkkubändi oli Flogging Molly. Minullekin täysin tuntematon, vaan vetäisipä semmoisen keikkan että kakka tuli housuun. Provinssin iloisin yllätys!

 4. Uber punker!

  Knobbi oli provinssin helmiä!!!

  tsekkasin niitten kotisivuilta ja soittavat myös välipuistorokissa

  http://www.valipuistorock.com

Kommentit on suljettu.