Suoraan sisältöön

Punk voi paremmin kuin koskaan

Illalla pitäisi siirtyä nelivitoseen Red Cabaretin keikalle. Sovimme Ekin kanssa, että pari olutta otetaan meillä ennen lähtöä. Eihän sitä selvinpäin kestä. Ei vaan, todennäköisesti hienoja keikkoja, pitää kaivaa kamerakin tallesta esiin. Ollut pari päivää pois näkyvistä.

Jutun otsikko on lainattu suoraan Kalevasta, jossa oli Abduktion haastattelu. Jutussa mainittiin myös Kide.orgin oma Jani, joka järjestelee punk-keikkoja Oulussa ja vähän muuallakin. Toinen lainaus Kalevasta:

Suomalainen punk onkin aidosti kansainvälisesti menestynyttä musiikkia, omassa kapeassa karsinassaan tosin. Genren ykkösnimistä esimerkiksi Manifesto Jukeboxin kiertueet ovat ulottuneet aina Japaniin ja Yhdysvaltoihin.

Näinhän se on, suuri yleisö ei tiedä tästä mitään. Noita pikkubändejä, jotka kiertävät Eurooppaa, riittää kyllä. Manifesto Jukebox, joka ei ihan enää autotallibändi ole, kuuluu minunkin suosikkeihin.

Punk on kyllä vaikeasti määriteltävää, on niin kauheasti eri genrejä. Eri genrejen kannattajat pukeutuvat erilailla, syövät eri juttuja, juovat tai jättävät kiljut juomatta. Joskus aikoinaan mietin, että mihinkähän genreen voisin teoriassa kuulua, kait mä olisin joku kiljupunkkari. Kiljua en kyllä ole vuosikausiin juonut. Mun punk-juttu on ollut lähinnä hengailu kavereiden kanssa ja musiikki.

Vaimokin sanoi tässä jokin aikaa sitten, että olen ulkonäöllisesti ”hieman” muuttunut siitä kun tavattiin. Vielä viime vuosituhannella minulla oli hiuksia ja käytin ”happokalsareita”. Niittitakkia pidän vielä aina kun kelit sallivat. Taidan olla aika hassun näköinen se päällä. Kaljuuntunut, kohta jo ehkä kenties lähemmäs kolmekymppinen mies. Mutta hei, vaatteet on mun aatteet.

Huoh. Oli se hienoa aikaa. Bänditreenit olivat aina kivoja. Kauheeta mekkalaa autotallissa. Yhteenkuuluvuuden tunnetta keikoilla, kaikki kavereita keskenään jne.

Niinhän se on, ettei mennyttä aikaa takaisin saa. Muisteleminen on kuitenkin kivaa välillä. En silti vaihtaisi tätä päivää siihen aikaan. Kenties olisin mieluusti vielä nuori ja hyvännäköinen. Nyt olen enää vain hyvännäköinen.

Jospas palaisi nykyisyyteen ja jatkaisi serverin säätöä.