Uutta intter nettiä odotellessa.

Eilen sitten kävin kiertelemässä paikallisten yhteyksien tarjoajien luona. Ensin Soneran jälleenmyyjällä Teleringissä kysymässä kuinka Taloyhtiö Laajakaistan irtisanominen onnistuu. Myyjä tiesi huikean paljon ja vastasi Räikkösmäisesti ”Emmä oikein tiiä”. Kysyin sitten samalla kuinka mun puhelinmallissa saadaan sähköpostit toimimaan, kun en ole vielä onnistunut siinä. Siihen vastattiin samalla tavalla. Jylkällä oli myös ollut ongelmia kyseissä liikkeessä, kun kysyi onko IP-osoite julkinen. Myyjä ei ollut tiennyt mikä IP-osoite on.

Teleringistä matka jatkui OPOY:n dna+ myymälään, josta piti saada uusi, hieno ja nopea liittymä. Asiointi olikin helppoa, myyjä tiesi mistä puhui ja ymmärsi jopa minun puheeni. Tuli sitten tilattua Baana Laajakaista eli 10/10 Mbit/s nopeuksinen VDSL kiinteällä IP-osoitteella. Siihen kuulemma saa laittaa oman serverin, jota Soneralla ei saa kait tehdä ihan pikkurahalla. Kolmen viikon päästä on arvioitu asennusaika, eli ainakin siihen asti Kide.org ja kaikki siihen liittyvät sivustot pysyvät piilossa. Eri asiahan on sitten kuinka nopeesti se homma toimii Oulun ulkopuolella.

Sen verran pitää Soneraa kehua, että kertaakaan yhteys ei ole pätkinyt ja nopeus on ollut suurinpiirtein koko ajan tämä maksimi megabittinen. Ja irtisanominenkin kävi helposti puhelimen välityksellä, ei tarvinnut edes jonottaa.