Uutta konetta kasaamaan

Illan suunnitelmat ovat nyt aika selkeitä. Käyn tuossa iltapäivällä hakemassa Servitistä osat uuteen koneeseen. Elikkäs todennäköisesti itken ja väännän prosessorin tuuletinta paikoilleen. Edellinen tuuletin minkä ostin oli ihan samanlainen ja paketin kyljessä oli hienot ohjeet miten asentaminen tapahtuu, silti sain puoli tuntia sitä vääntää. Ois kiva käyttää joitain työkaluja, mutta pelko että ruuvimeisseili menee emosta läpi on aika suuri.

Vaemo lähti tänään Ylivieskaa kohti etukäteen avustamaan isänsä synttärijuhlien valmisteluissa, itse siirryn perjantaina junalla sinne myös. Eli minulla on hetki aikaa tutustua uuteen laitokseen kotona.

Tossa pari iltaa sitten, kun tulin luistelemasta kotiin, siellä odotti kirjekuori Soneralta. Kiinteistöliittymä vaihtaa nimekseen Laajakaista Taloyhtiö ja samalla tiputtavat asuntojen vauhdit puoleen. Samalla leventävät kaistaa taloyhtiöön. Ensimmäisenä näpyttelin itseni Oulun puhelimen sivustolle ja rupesin etsimään tietoa heidän intter netistään. Ensimmäinen linkki mikä lupaili tietoa, oli linkki pdf-tiedostoon. Siirryinpäs siis Adoben sivuille hakemaan Acrobat Readeria. Jostain syystä se sivu missä valitaan mitä halutaa imuroida, refreshaili järjettömästi itseään Firebirdillä. Käynnistin siis IE:n ja yritin uusiks, sillä toimi. Latailtuani readerin, avasin sen pdf-tiedoston jossa ei ollut yhtään mitään hyödyllistä tietoa.

Ei voi käsittää, että miten huonosti suunniteltuja sivustoja voi olla olemassa, OPOYn sivustolla on linkki ”lisätietoja baanainfo.netistä” ja baanainfo.netistä ei sitten löydy mitään muuta kuin hypetystä laajakaistasta. Ei hintoja eikä nopeuksia. Melkein voisin pistää yrityksen boikottiin tuon takia, mutta tarjoavat suht halvalla, suht nopeaa yhteyttä. Saas nähdä syksymmällä, että mihin vaihdetaan jos vaihdetaan.

7 Replies to “Uutta konetta kasaamaan”

 1. Jos olisit vain klikannut kotiin/internet-palvelut/hinnasto, niin olisi hinnat auenneet. Tässä <a href=”http://www.opoy.fi/alltypes.asp?d_type=5&menu_id=234″>suora linkki</a>. Kannattaa odottaa, että saa asennukset 50 € tai jotain muuta tarjousta. 116 € on aika paljon siitä että saa maksaa kalliista liittymästä.

 2. pnuk

  Löysinhän minä lopulta ne hinnastot, toi sun suora linkkisi ei vain toimi. Väittää ettei ole käyttöoikeutta.

 3. mayb himself

  Aika herkullisen näkönen ja olonen peli tuo verme vaikka onkin ”ykspisteäkänen” eikä toivottu ”kakosruisku” :)

 4. Kas vain. Opoyn paskat framesivut tarkistaa referer-tiedon. Peeloja. Mutta eipä sinne olis muuten voinut linkittääkään. Olin näköjään kattonut liittymishinnan väärältä riviltä. Oikea olikin 100 € kalliimpi :( Mutta Hox! Opoyn ilmoittamat liittymänopeudet on maksiminopeuksia Opoyn omassa verkossa. Niillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa kuinka nopeasti dataa tulee Opoyn verkon ulkopuolelta taikka ulkomailta. Ei ne nopeudet huonoja ole, mutta kannattaa tietää ostopäätöstä tehdessään.

 5. prop

  Tietenki kannattaa pitää mielessä, että opoylla ollaan hyviä kompasteleen johtoihin :)

 6. Eipä ne asiat ole hyvin Sonerallakaan. Yhteydet on teknisesti hyviä, mutta henkilökunta koheltaa sielläkin. Opoyn ongelmana on se, ettei heidän toimitusjohtajallaan ole innostusta hommasta, kait on siellä vain nostamassa kovaa palkkapussia, eikä asiakaspalautteeseen reagoida. Pohjimmainen syyllinen on Oulun kaupunki, joka omistaa puolet puhelinosakkeista, ja jolle on yks haile mitä puhelinyhtiö tekee.

  Hyvä oli myös keväällä kun kampusbaana tuli: joku oli konffannut jonkun ohjelman läppärissään päin seiniä, ja se spämmäsi kaikkien kampusbaanalaisten kaistan minimiin (virallinen selitys, muistaakseni). Hyvä puoli Opoy-verkossa on se, että kymppiverkosta löytyy aika paljon avoimia Windows-jakoja ja warehubeja.

  Loppujen lopuksi kyse on vain siitä mitä arvostaa. Minä olen joutunut lisäämään usein käyttämäni palvelimet /etc/hosts -tiedostoon, jotta voin käyttää nettiä myös silloin kun Opoy kusee DNS:änsä (mitä sattuu kanssa silloin tällöin). Enkä näe tarvetta päivittää yhteyttä ISDN:ää nopeammaksi. Sonera oli mielessä, mutta koti-adsl-liittymään pakkomyydään 30 €/kk edestä krääsä-disney-blasteja ja ”ilmaisia” hakuja. Ei nappaa.

 7. pnuk

  Ohoh, kerrankin jokin kirjoitus keräsi kommentin jos toisenkin.

Kommentit on suljettu.