Jääkiipeilyä

Torni Oulussa järjestettiin jääkiipeilyn SM-kisat eilen. Paikalla oli kivasti porukkaa ja ilma oli mitä mainioin. Todella kivaa oli katsella, itse en todennäköisesti koskaan kokeile sitä lajia johtuen heikosta korkean paikan sietokyvystäni. Torni, mitä pitkin kiivetään, on käsittääkseni reilu 20 metriä korkea ja jäädytetty paloruiskulla. Vaikuttavan näköinen rakennelma.

Lajeja oli pari, vaikeuskisa ja nopeuskisa. Ensimmäisen ideana on päästä punaisella maalilla merkitty reitti ylös, reunojen ulkopuolelta ei saa ottaa kiinni tai tukea. Nopeuskisassa on sitten suora seinä ylöspäin ja ideana on päästä ylös mahdollisimman nopeasti.

Kiipeilijä Saavuimme paikalle kesken naisten finaalia, aurinko paistoi todella kirkkaasti ja Riikka passitti minut hakemaan aurinkolaseja kotoa. Kun palasin takaisin, oli jo miesten finaali alkamassa. Reitti alkoi melkein suoraan katolla eli liikutaan vaakatasossa roikkuen katosta. Siihen jokainen mies pysähtyikin, oli ilmeisesti turhan hankala reitti. Nuorin ja viimeinen kilpailija teki heti alussa virheen ja potkaisi heti ensimmäiseksi piikit kiinni reitin ulkopuolelle, tuomarit antoivat kuitenkin luvan yrittää reittiä. Hän näyttikin lähes pääsevän siitä katosta, mutta hän tipahti myös.

Nopeuskisassa kaikki sitten pääsivät ylös nopsasti. Voittaja kiipesi minuutin pintaan sen reitin. Lähdimme tosin kesken kaiken pois ja jäi tämä suoritus näkemättä. Eräs oululainen kilpailija löi ensimmäisellä yrittämällä hakun köydestä läpi ja joutui aloittamaan alusta. Huonoa tuuria, mutta sai uusintayrityksen.

Kuvia tuli otettua kovasti, mutta oma galleriaskripti on vielä hieman vaiheessa, joten en niitä jaksa laitella mihinkään.

Remu vauhdissa Kun pääsimme kotiin, Juhani ilmoitti, ettei hän pääse aikaisin töistä, käytimme siis Remua ulkona. Remu oli taas todella innoissaan kun pääsimme asunnolle ja kait hänellä jo pieni hätä ulos olikin. Kävelimme joen rantaan ja yhdelle saarella heittelemään lumipalloja. Remun lempiharrastus selvästi, ei malttaisi millään lopettaa.

Illalla tulikin appivanhemmat kyläilemään ja hoidimme paperiasioita. Appiukolla oli tulostin mukana ja sen kanssa oli sitten vähän ongelmia. Ajurit kyllä asentuivat ilman mitään vaikeuksia, mutta jostain syystä windows ilmoitti paperin olevan loppu, vaikka sitä oli reilusti. Kun tulostin oli avattu ja tutkittu, minä ajattelin fiksuna kokeilla vanhaa kunnon ”koneen käynnistämistä uudelleen” -temppua, joka tepsikin. Pääsimme sitten tulostamaan paperit.