Jyväskylän häät

Viime viikonloppuna olisi ollut kahdet häät samana päivänä. Päätimme sitten Riikan kanssa jakaantua eri häihin, hän meni Annen ja Samin häihin Ylivieskaan ja minä Millan ja Oskarin häihin Jyväskylään.

Perjantaina piti jo ajella Nivalaan, josta lähdimme lauantaiaamuna ajelemaan bussilla Jyväskylään. Illalla piti tietysti lähteä kylille kattelemaan olematonta menoa. Mikko oli varmaan ekan kerran minulle kuskina ja mukaan lähti Saara ja Anssikin. Lähinnä tarkoitus oli pysyä takapenkillä ja juoda pussikaljaa. Saara kuitenkin bongasi Ketsan ja Katjan pankkiautomaatilta ja menimme sitten jututtamaan heitä. Lyhyt houkuttelu heidän puolelta ja minähän siirryin sitten Anssin kanssa Rio Grandeen heidän perässään. Pari olutta naamariin ja alkukotiin nukkumaan.

Lauantaiaamuna pirteänä ylös ja valmistautuminen reissuun alkoi. Bussiin haettiin mukaan Iines-mummo, Marita ja Marko ja Aija perheineen, sitten suunta kohti Jyväskylää. Matkalla väsytti hieman ja torkahdin hetkeksi. Yllättäen kamerasta löytyi kuvia nukkuvasta Tomista sitten.

Milla ja OskariKirkkomenot sujuivat ilman sen suurempia kommelluksia, mitä nyt papitar sekoitti nimiä vähän. Kirkosta jatkoille jonnekin vähän syrjemmässä sijaitsevaan paikkaan, iso rakennus ja paljon pihatilaa. Vielä ei ole selvinnyt, että mikä paikka se oli. Ruoka oli hyvää, maistuvaa ja sitä oli riittävästi. Ohjelmaan kuuluivat ne perinteiset; puheita, ”vapaaehtoiset” lupasivat tehdä jotain pariskunnalle tulevan vuoden aikana ja morsiamen ryöstö. Bändi ei ollut mikään autotallibändi, vaan ammattitaitoiselta kuulostivat. Paranoidia eivät silti suostuneet lukuisista pyynnöistä huolimatta soittamaan.

Ilta jatkui virallisen ohjelman jälkeen yleisellä seurustelulla booliastioiden välittömässä läheisyydessä. Haimme myös muutaman mäyräkoiran kotimatkalle evääksi. Kun jatkot rupesivat siirtymään toisaalle, meidän bussimme starttasi ja lähti kohti Nivalaa. Matkan aikana juttua riitti, olut virtasi ja oli hauskaa. Kotona sitten uni maittoi.

Sunnuntaina appivanhemmat hakivat minut ja heittivät Rautioon, missä Riikka vietti viikonlopun yöt. Ruokaa ja pienet päiväunet ja Oulua kohti.

One Reply to “Jyväskylän häät”

  1. mikkå

    ai oltiinko me jossain häissä?!!! täh?!!

Kommentit on suljettu.