Suoraan sisältöön

MIME-tyyppejä

Aamulla lueskelin Kalamukin uudistuksista. Kivan simppeli uusi ulkoasu, joka on helppo uudistaa. Moottoriksikin oli vaihtunut WordPress. Jutusta löytyi mielenkiintoinen linkki MIME-tyypisäätöön. Päätin itsellekin kokeilla samaista viritystä ja lähes ongelmitta se sujuikin.

Kopioin koodit ja tein oman tiedoston niistä, jonka sisällytin PHP-tiedoston alkuun. Ensimmäinen yritys tuotti lähinnä XML-virhettä, toisella yrityksellä jo onnistui. Sitten luin koodia tarkemmin läpi ja huomasin, että se ”tappaa” minun oman umlauttihärvelin. Siis lyhyehkön koodin, mikä muuttaa ääkköset oikeaan formaattiin. Pienen säädön jälkeen tämäkin toimi ja selaimille tarjoillaan oikeita MIME-tyyppejä.

Hauska tässä on nyt se, että pnuk.netin validointi ilmoittaa koodin olevan HTML 4.01 Transitional-standardin mukaista, mitä se validaattorille onkin, Mozillalle ja Operalle se ainakin on XHTML:ää. Testatessa sivua IE:llä, huomasin joidenkin tyylijuttujen muuttuneen tämän säädön myötä ja jouduin muokkaamaan tyylitiedostoakin. Saattaa olla, että ongelma on esiintynyt aikaisemminkin, mutta en ole vain aikaisemmin huomannut.

4 Replies to “MIME-tyyppejä”

 1. Todistettavasti trackbackikin toimii. Neitsyys on nyt menetetty siltä osin. Kiitos myös ystävällisistä sanoista.

 2. Johtuisko HTML:änä validointi nimenomaan siitä, että validaattori ei lähetä accept-headereita, jolloin mime-skripti pulauttaa turvallisen vaihtoehdon eli tuon IE-ystävällisen tyypin?

  Miksi muuten tarjoilla XHTML Strictinä validoituva dokumentti HTML Transitionalina eikä Strictinä?

  Koskapa en ole aiemmin kommentteja tänne pnuk.netiin jättänyt, huomasin vasta nyt muutaman ongelman kommenttilomakkeessa:
  – Tabindexin järjestys on väärä. Kommentista hypätään hakuun, URIsta textareaan.
  – Vierityspalkki puuttuu.
  – Pieni textarea.

  Joo, mutta hienohan tämä(kin) leiska taasen on.

 3. Tomi

  HTML Transitional johtuu laiskuudesta. Vaihdan.

  Kiitoksia kommenttilomakkeen virheiden huomauttamisesta. Luulisi, että joku olisi viitsinyt tämän aikaisemmin tehdä. Kuitenkin, tabindex on korjattu ja textareaa suurennettu. Vierityspalkkeja textareaan en pakota väkisin. Eipä niitä näy oletuksena Teidänkään blogin kommenttilomakkeessa, ilmestyvät kun rivejä on tarpeeksi.

 4. Kiitos parannuksista ja varsinkin textarean suurentamisesta :) Vierityspalkkien puuttuminen johtuneekin Safarista, koska FF/Win-yhdistelmällä tulevat tarvittaessa esille, joten vedetäänpä sanojani takaisin sen osalta.

Kommentit on suljettu.