Nörtteilyä

Koska aikaisemmin siirryin käyttämään UTF-8-merkistöä, nyt on ongelmana trackbackien eri merkistötyypit. Toinen yleinen merkistöhän on ISO-8859-1 ja tällaisesta blogista tulevan trackbackin ääkköset tietysti hajoavat käsiin. Samaan ongelmaan on törmätty Kalamukissakin.

Olen säätänyt korjausta tähän vaivaan ja nyt olisi kiva jos joku, jolla olisi ISO-8859-1 käytössä, kokeilisi trackbackiä tähän merkintään. Mielellään mukana pari ääkköstä. Myös UTF-8-käyttäjät saavat kokeilla, voihan se olla, että onnistuin hajoittamaan senkin tässä samalla. Säätöä en ole pystynyt testaamaan, joten en tiedä toimiiko se ollenkaan. Voi ilmetä ”kyllä se paperilla toimi” -efektejä, että ilmoitelkaa jos mitään ei tapahdu.

Jatkoa:
Nyt on ensimmäinen ja viimeinen vika paikallistettu, jos Josku voisi pingata uusiksi? Olisitko niin kiltti?

Osa 2:
Vikahan paikallistui ja olin korjaavinani sen. Myöhemmin illalla huomasin, että yksi alaviiva puuttui. Nyt luulisi sen toimivan, kiitoksia osallistuneille.

12 Replies to “Nörtteilyä”

 1. Ai niin, ylläoleva pingaus on sitten UTF-8:a.

 2. Tomi

  Rupiaa jo näyttämään hyvältä. Ainakin otsikko ja teksti tulee oikein, nimi on vielä arvoitus.

 3. Tomi

  Hitto noiden ääkkösten kans. Ei tartte välttämättä aina uutta juttua kirjoittaa, vanhallakin voi käsittääkseni pingailla.

 4. Ahaa, kiitos tiedosta. Taitaa olla eka kerta kun (tietoisesti) käytän tuota trackback-omituisuutta. Osaatko vielä ohjeistaa tymää siitä, kuinka tuo onnistuu?

  Mulla muuten taitaa olla tuo blogin nimi kirjoitettuna ihan ääkkösinä, ei umlauteilla. Olisko ongelma tuossa?

 5. Tomi

  Kaikkien muiden testitekstit tulevat ihan ilman umlautteina, ne muuttuvat oikein utf-8-muotoon, sinun tekstit ovat umlautteina, otsikko on vain puhdasta. Se ei vain jostain syystä suostu muuntumaan.

  Elikkäs uuden pingauksen saa tehtyä avaamalla muokattavaksi jutun ja laittamalla trackbackin osoitteen siihen kohtaan mihin se normaalistikin laitetaan. Näin kuvittelisin.

 6. Vaihdoin aikoinani sen titlen normaaliääkkösiksi, koska viesti-ilmoitusten (ja syötteiden) otsikot eivät näkyneet oikein.

 7. Koska me saadaan wp-plugin tms. aiheesta? :)

Kommentit on suljettu.