Sisältöneuvotteluja

Taas palasin vanhaan aiheeseen. Viimeksi luovuin application/xhtml+xml MIME-tyypin käytöstä, koska ilmeni ongelmia Operan ja ääkkösten kanssa. Innostus tähän tuli takaisin, kun selasin Joskun blogin päivän linkkejä ja siellä oli linkki Autistic Cuckoon juttuun Content Negoatitation. Esimerkkikoodi on aivan sama kuin Keystone Websitessä.

Muuttelin PHP-tiedostot UTF-8-muotoon ja poistin turhia umlauttimuunnelmia ja nyt se sitten toimii. Ainakin näillä minun käytössä olevilla ja parin vapaaehtoisen testaajan selaimilla. Mitään havaintoa minulla ei ole, mitä tein erilailla kuin viimeksi, mutta eipäs sillä väliä ole. Selaimet, jotka eivät hyväksy application/xhtml+xml MIME-tyyppiä, saavat text/html.

Kalamukin arkistossa on juttu, minkä kommenteissa on kovasti väitelty tämän asian tärkeydestä ja hyödyistä ja muista asioista. Ei minulla tämän säätöön mitään erityistä syytä ollut, tein sen vain koska pystyn tekemään. Ja oli aikaa.

Aikaisemmin päivällä rakensin erillisen arkistosivun, joskus katselin samanlaista kuin Kalamukilla on käytössä, mutta se ei ollut aivan mitä halusin. Sekava ja kaikki jutut oletuksena näkyvissä on huono asia silloin kuin niitä on enemmän kuin vähän. Halusin kuitenkin sivun, jossa on pelkät otsikot ilman varsinaista sisältöä. Tunteroinen vierähti tutkiessa WordPressin valmiita juttuja, kunnes keksin sen. Otin etusivun koodit käyttöön ja riisuin turhat pois.

Vanhassa arkistossa oli kuukausittain merkinnät sivutettuna ja kokonaisuudessaan. Piti päästä eroon sisällöstä, helposti poistettu. Sivutuksen poisto oli sitten jo vähän hankalampi, koska olen ylläpidosta määrännyt montako merkintää per sivu tulee näkyviin. Löysin pitkän etsinnän jälkeen muuttujan $posts_per_page, jonka arvon asetan sivun alussa tarpeeksi isoksi, jotta merkintöjä jaeta useammalle sivulle.

Seuraavaksi piti saada oletuskuukausi näkyviin arkiston ”etusivulle”. Lisäsin siis seuraavat rivit tiedoston alkuun:

  1. if( $_GET[ "monthnum" ] == "" ) $monthnum = date( "m" );
  2. if( $_GET[ "year" ] == "" ) $year = date( "Y" );

Järjestelmä on aika ruma, mutta toistaiseksi on toiminut. Kuukauden vaihtuessa se sitten posahtaa, kun ei olekaan juttuja vielä kirjoitettuna.

Nyt, kun on useahko eri CSS-tiedosto käytössä, vaatii aika monen muokkausta, kun lisäilee pikkujuttuja sivulle. Kaikissa leiskoissa ei välttämättä kovin hyvin toimi kaikki asiat. Pitäisi selata läpi ja korjailla. Mahdollisesti poistan huonoimmat leiskat listasta jossain välissä kokonaan.

Tulipas taas blogattua blogista.