Vastustetaan Internet Exploreria

Just say no Kalamuki kantoi omat kortensa kekoon IE:n vastaiseen kampanjaan.

SchizoJannekin on samaa mieltä ja kertoo miten huono IE oikeasti on, kuulemma Macin IE 5.2 on parempi kuin Windowsin nykyinen versio. Voi pitää paikkansa käytettävyyden kannalta, mutta ei kyllä sitten taas koodaajan näkökulmasta. Suurimmat ongelmani ihan perusperuskoodauksessa ovat olleet Macin IE:n kanssa. Jossain vaiheessa olin valmis kävelemään niiden käyttäjien luo ja repimään verkkokortit pois niistä koneista. Nykyisinhän tilanne on aivan toisin, kun uusimmissa koneissa on käytössä Safari, joka on taas sitten sidottu niin hienosti käyttöjärjestelmään, ettei vanhemman OS X:n omistaja voikaan päivittää uudempaan Safariin ostamatta uutta OS X:ää. Joku tähän sanoikin, että ”Apple teki Microsoftit”.

Takaisin asiaan. Internet Explorer on ollut jo jonkin aikaa jarruna kehitykselle. Microsoft julkaisee huhujen mukaan seuraavan version selaimestaan Longhornin yhteydessä vuonna 2006. Tähän on yllättävän pitkä aika, kun ottaa huomioon vielä sen, että IE6 on julkaistu jo vuonna 2001. Muista selaimista tulee hieman nopeampaan tahtiin julkaisuja.

Omana suosikkiselaimena on ollut Firefox ja sitä edeltäneet Phoenix ja Firebird. Myös hirmuisen suuri ja kankea Mozillakin oli jonkin aikaa, mutta totesin, etten tarvitse kaikkea mitä siinä tulee mukana. Täydellinen Firefox ei ole, mutta eivätpä ole kilpailijatkaan.

Tietoturva-aukkojahan löytyy kaikista selaimista, Microsoftin aukot ovat yleensä hieman rajumpia. Jonkin aikaa takaperin IRCissä liikkui jokin URL, jonka loppu oli ”britney.jpg”. Tämän URL:n aukaisemisesta IE:llä sai viruksen, joka oli ymmärtääkseni tuskallinen poistaa. Muita vastaavia on ollut vastaan, VB-scriptillä avataan cd-asemia ja käynnistetään ohjelmia jne. Tämmöisiin en ole törmännyt ”vaihtoehtoselaimia” käyttäessäni.

Mukavat jutut näissä vaihtoehtoisissa ovat ”tabit” ja popup-ikkunoiden estot. En osaa enää kuvitella oikein uuden ikkunan avaamista, kun haluan selata kahta tai useampaa sivustoa yhtä aikaa. Operassa nämä taisivat olla ensin, sittemmin tulivat myös Mozillaan ja sen johdannaisiin.

Pnuk.net säilyy kyllä selattavana Internet Explorerilla, mutta ei välttämättä juuri samannäköisenä kuin muilla selaimilla, johtuen puutteellisesta tuesta PNG-kuville ja CSS-tyyleille.

Tämä oli oma pieni kannanottoni. Kiitos.

Vielä listaa vaihtoehtoisista selaimista:

2 Replies to “Vastustetaan Internet Exploreria”

  1. Schizo-Janne

    Joo. On pakko myöntää, että tuo ”tosiasia” Mac/IE 5.2:n paremmuudesta Win/IE 6:een verrattuna voi olla vähän vanhaa tietoa. Mutta ainakin itse Macilla toimiessa sivut saa toimimaan niin Macilla kuin Windowsillakin, kun ei ota huomioon Win/IE:tä. Mac/IE ei tuota ongelmia.

    Toisaalta, millos se Microsoft on päivittänyt Mac/IE:tä? En muista. Eli taas se sormi osoittaa samaan suuntaan.

    Itse kyllä näkisin mielelläni tulevaisuudessa tilanteen, jossa Microsoft noudattaisi niitä periaatteita, joita se on julkisuudessa sitoutunut noudattamaan. Olisi hienoa, jos sivujen tekijät voisivat painostaa yritystä tähän.

  2. Tomi

    Microsofthan lopetti Internet Explorerin kehityksen Macille.

Kommentit on suljettu.