Katu vallattu

Eilen oli Oulussa rotuaarin tienoilta katu vallattuna. Paikalla DJ soitteli jotain musiikin kaltaista, ihmiset potkivat bägiä, heittelivät frisbeetä ja piirtelivät kukkia katuun. Sää oli muuten nätti, mutta juuri tämä kadunpätkä oli varjossa. Kylmähän siinä tuli, kunnes menimme istumaan siihen osaa katua, minne aurinko paistoi. Taikurin esityksen jälkeen minä lähdin kotiin latailemaan kameran akkua. Ihan hyvä meininki, mutta itse valtaus sinänsä oli aika vaisu, koska se kadunpätkä ei mitenkään kauhean liikennöity ole.

Illalla oli sitten jatkot Lentävässä Lautasessa. Siellä oli ensimmäisenä ohjelmassa jonkinlaista performanssia. Pojat paukuttivat rumpuja ja kitara soi. Soittivat myös puhelinta, rakastelivat salkkua ja sen sellaista. Performanssin jälkeen lavalle asteli Jaakko, joka soitti muutaman biisin ihan yksinään kitaran kanssa.

Jaakon jälkeen minulle tuntemattomaksi jäänyt taikuri esitti muutaman hassun tempun yleisön avustamana ja lavalle pääsi Normal Figures. Pojat pistivät rokaten, tykkäsin taas.

Kuvat laittelin galleriaan. Osa 1 ja osa 2.

4 Replies to “Katu vallattu”

 1. -J-

  Miksi ihmeessä aina kun katu vallataan autoliikenteeltä, siellä pitää soittaa musiikkia kovalla ja pelata/leikkiä jotain? Eihän tällaista toimintaa näe koskaan muulloinkaan esim. kaupunkien kävelykaduilla? Hyvä idea muuten, sillä mielestäni Oulun ydinkeskusta on sen verran pieni, että se voisi olla vaikka kokonaan suljettu autoilta (tavaraliikenne poislukien).

 2. Tomi

  Pelaamisessa ja leikkimisessä en mitään pahaa näe, mutta tosiaan musiikki mietityttää. Eikös katuja haluta autottomaksi myös melusaasteen takia?

 3. laur

  Oulun keskustahan muuten tulee melko pitkälti autottomaksi (tämän vuoden kuluessa ehkä), niin että pelkästään taksit ja bussit voivat kulkea. Ja varmaankin tonteille ajo on sallittua.

  Jostain Saaristonkadulta tuomiokirkon luokse asti kai ja varmaankin Uusikatu ois ylhäällä rajana, siitä sitten rantaan asti vapaata.

  Ihan hyvähän tuo tapahtuma oli, mutta mietin kans noita aktiviteetteja. Ihan siinä istuskelu oli hauskaa kyllä.

 4. Tuoppi

  Voisivat siirtää virastot ja muut oleelliset asiointipaikat sieltä keskustasta hyvien liikenneyhteyksien varrelle, semmoiseen paikkaan missä on parkkipaikkoja. Voivat sitten metroseksuaalit leikkiä metroa ja muita joukkoliikennevälineitä siellä keskustan baareissa ilman autoja. Perheellisen on perseettömän hankala lähteä urheilemaan millään busseilla keskustaan asioille.
  Huolettomalle parikymppiselle muutto keskustan tuntumaan johonkin kanakoppiin on tietysti vaihtoehto, mutta ei sille väelle joka asuu keskustan ja kansoitetuimpien slummien ulkopuolella.
  Se kallioparkki olisi hyvä lähtökohta keskustan autottomuudelle. Ehkäpä samalla saataisiin Ouluunkin alulle jonkinlaista maanalaista palvelukeskittymää. (Muistaakseni eteläisessä suomessa jossakin rautatieaseman viereisessä viemäristössä kaupat saavat olla auki vähän miten lystäävät, perusteena taisi jotenkin mutkan kautta olla se maanalaisuus.)

Kommentit on suljettu.