Leiskauttaminen

Eilettäin minulta kysyttiin IRC-kanavalla, että miten minä näitä leiskoja teen. Osa on tehty ihan perinteisillä välineillä, piirretty jotain pikkusta ja sitten siitä lähdetty koodaamaan.

Tämän kertaisen ulkoasun idean sain gaalaa seuratessani eilen IRCissä ja on puhtaasti koodattu, muutama taustakuva tehty piirtelyohjelmassa.

Laitoin muutaman hassun nimisen div-tagin HTML-tiedostoon ja aloitin CSS-tiedoston kirjoittamisen. Seuraavalla kerralla muistaa harkita vähän tarkemmin, minkälaisia ID:tä annan niille. Oli hankala muistaa, mitä ”kana”, ”kissa” tai ”koira” piti sisällään ja mihin ne oli tarkoitus sijoittaa.

Mitään ihmeellistä kikkailua tässä ei ole ulkoasun osalta. Lähinnä leveyksiä ja sisennyksiä vältetty käyttämästä samalla elementillä. Sisäkkäisiä divejä tuli kyllä liikaa, mutta ajattelin päästä helpommalla ja sainpahan toimimaan Internet Explorerissakin ilman mitään suurempia päänsärkyjä. Tuntuu siltä, että kun grafiikkaa, taustakuvina tai vastaavana laittaa enemmän, Internet Explorer heittää volttia. Ainakin minun tapauksessa. Penseät ihmisethän tällaisesta eivät välitä.

Itse alustaakaan en muutellut suuremmin, jonkin verran piti taas tutustua dokumentteihin. Kerta kerran jälkeen tuntuu vain paremmalta, oli hyvä idea dumpata oma systeemi ja siirtyä käyttämään WordPressiä.

Viilausta vielä tulee jonkin verran, enhän minä koskaan näitä valmiiksi saa.

Toinen leiskautus julkistetaan vappupäivänä noin kello 14 paikallista aikaa. Skandalf ehti jo mainostamaan kohuttua salajulkaisua.

Monesti olen halunnut ottaa osaa May 1st reboottiin, mutta unohtunut sitten kun on ollut ajankohtaista. Tänä vuonna otin sitten itseäni niskasta kiinni ja tein pnuk.netille ulkoasun, millä oli tarkoitus osallistua. Viikon verran sen valmistumisen jälkeen katsoin sitä ja tuntui pahalta. Kide.org tuntui seuraavaksi parhaalta vaihtoehdolta ja siihen innostusta löytyikin, vähän katselimme konseptia uusiksi ja ulkoasu syntyi ihan itsestään. Ilmoitin sivuston myös CSS reboottiin.

2 Replies to “Leiskauttaminen”

  1. jännää kun vaihdat useammin ulkoasua kuin mitä teet merkintöjä. :D nykyään käyn täällä vain sen takia kun haluan nähdä minkälainen leiska tällä kertaa.

  2. Aika makeen leiskan oot saanu aikaseks. ;)

Kommentit on suljettu.