Netscape tekee paluuta

Netscapen kehitystä on jatkettu ja nyt on julkistettu yleisölle avoin, Firefox 1.0:aan perustuva, Netscape 8 beta. Firefoxin 1.0.1:n muutoksia ei ole vielä ehditty ottaa mukaan, mutta ilmeisesti viralliseen julkaisuun tulee sitten jo.

Ensivaikutelma on ”huhhuh”, selaimen ulkoasu poikkeaa tavallisesta huomattavasti. Vielä en osaa päättää onko hyvä vai huono, mutta oudolta tuntuu esimerkiksi ikkunavalikoiden siirtäminen otsikkopalkin oikeaan laitaan.

Mahdollisesti kiva ominaisuus on ”display like Internet Explorer”, pitäisi vain nyt muistaa sivu joka ei näy Mozilla-selaimilla oikein. Eri nettisivuille saa pikaisesti säädettyä myös asetuksen, luottaako sivustoon. Näin saa sivustokohtaisesti esimerkiksi JavaScriptin, ActiveX:n, Javan ja pomppuikkunat estettyä tai päälle. Jos asettaa sivun luotetuksi, on kaikki päällä ja sivun renderöintikoneena käytetään Internet Exploreria, tämä tuntuu vähän hassulta.

Selaimeen saa myös säätiedot näkyviin, tosin vain ison meren tuolta puolen. Netscape.comin uutisotsikoitakin näytetään, mutta nämä kaikki saa piiloon halutessaan.

Nopealla testailemisella tuntuisi toimivan hyvin ihan OK, varmasti kaatuilemisia tulee, jos käyttää enemmänkin. Mutta on se oudon näköinen.

2 Replies to “Netscape tekee paluuta”

  1. css Zen Gardenissa (ja varsinkin Special Effects-osastolla) tuo “display like Internet Explorer? on ihan kiva ominaisuus. Avaamalla saman dokumentin eri tabeihin voi näppärästi vilkaista miten IE sen tulkitsee.

  2. tämä sivu tuntuu leviävän turhan leveäksi firefoxilla, että sinne vaan kokeilemaan!

Kommentit on suljettu.