Paraatia

Hornet

Kävinpäs seuraamassa puolustusvoimien lippujuhlan päivän paraatia. Kaikenlaisia jänniä koneita meni ohi ja lentokoneet ja helikopterit lensivät yli. Ihmisiä oli tien varrelle kerääntynyt paljon ja oli vaikeaa löytää sopivaa kohtaa mistä näkisi hyvin.

Torilla oli sitten kalustoesittelyä ja pitihän sinne mennä katselemaan sitten niitä, minä itse pääsin tutustumaan vain kirjoituskoneeseen oman asevelvollisuuteni aikana. Oli lentokonesimulaattoria, ilmatorjuntaohjuksia, erilaisia tutka-asemia ja rynnäkkövaunuja. Myös sai seurata kun yksi Hornetti lensi yliääninopeudella ja teki silmukoita siinä yläpuolella. On se vaan aika mahtavan kuulosta ja näköistä.

Soittokunnan esityksen aikana siirryin kotiin tyhjentämään kameraa ja katselin mitä muuta ohjelmaa olisi ja paljastui, että Toppilan satamassa on myös merivoimien kalustoa esillä. Soitin Juhanille ja lähdimme katsomaan. Ohjelma oli jo ohi, mutta pari paattia vielä oli laiturissa. Huomenna ovat kuitenkin vielä paikalla ja ajattelin mennä katsomaan. Tämän päivän kuvat ehdin jo lisäämään galleriaan. Otin myös jonkinlaisen panoraamakuvan satamasta. Lisäilin kuvia galleriaan tältä päivältä eli sunnuntailta.

Loppuilta menikin sitten Luttisen luona juoden pari olutta ja katselimme Elviksen DVD:tä. Kyllähän ”Elvari” oli Esiintyjä, ei siitä mihinkään pääse. Nyt voisi pikkuhiljaa siirtyä unten maille, ollut pitkä päivä.