Pepsi Max ja MaxMusic

Minun on pitänyt jo jonkin aikaa kirjoittaa kokemuksistani Pepsin mainoskampanjan uhrina. Lauri kirjoittikin asiakaspalautteesta internet-aikana. Siitä lähdetään.

Huomasin tossa viime viikolla kaupassa ison kyltin, jossa luvattiin Pepsi Max-pullon ostajalle musiikkia matkaan. Kiinnostuin asiasta ja ostin elämäni ensimmäisen pullon kyseistä sihijuomaa. Oli pieni yllätys kassalla, kun lykkäsivät pienen lapun kouraan, jossa oli koodi ja vähän ohjeistusta, miten musiikkia tai hienoja taustakuvia puhelimeen saa.

Seurasin tarkasti lapussa olevia ohjeita, eli menin MaxMusicin sivuille hakemaan lisää ohjeita. Latasin ja asensin ensimmäisessä kohdassa mainitun ohjelman ja selasin biisejä. En osannut päättää mitä lataisin, joten kysyin Riikalta olisiko hänellä toiveita. Löytyikin sitten kappale ja ajattelin käyttää tämän koodin siihen.

Klikkasin ohjeissa mainittua ”osta”-nappia, olin jo rekisteröitynyt tässä vaiheessa. Seuraavaksi ohjeissa neuvottiin syöttämään pullossa olevan Maxkoodin ”kampanjatarjous”-kohtaan. Ensinnäkään minulla ei pullossa ollut mitään koodia, vaan pikkulappusella. Toisekseen tällaista kohtaa ei ollut. Löysin kyllä ”kampanjakoodi”-napin. Sitä painamalla avautui lomake, johon pystyi 8-merkkisen numerokoodin lykkäämään. Kirjoitin numerot ja painoin ”jatka”-painiketta. Yllättäen se latasi saman sivun koodi esitäytettynä ilman mitään virheilmoituksia. Painoin uudestaan samaa painiketta ja homma toistui.

Pari kertaa kokeillessani tätä, palasin taaksepäin ja kokeilin ”pin-koodi”-painiketta, josta avautui samanlainen lomake. Täytin numerot siihen ja taas sama juttu. Sen jälkeen vaihdoin oletusselaimeksi Internet Explorerin ja kokeilin sillä. Ei mitään vaikutusta. Olisi edes virheilmoituksen antanut, mutta ei. Ovat siis saaneet aikaiseksi sivuston, joka toimii yhtä huonosti eri selaimilla.

Lapussa luvattiin myös, että sivustolta löytyisi tieto, mitä olen saanut lahjaksi. Mistään en tätä tietoa löytänyt.

Eräs häiritsevä asia oli myös se, että mainoksissa ei ainakaan kovin näkyvästi mainittu, että musiikki on WMA-muotoista. Ei mainittu, että tarvitsee internetin saadakseen musiikkia. Entäs jos minulla ei olisikaan ollut internettiä? Vasta lisäohjeista löytyy tieto, että ohjelma toimii vain ja ainoastaan Windows 2000:ssa ja Windows XP:ssä.

Loppujen lopuksi sain kyseisen kappaleen tilattua tekstiviestillä hintaan 1,19€. Muistaakseni.

Lähetin tästä eilen palautetta ylläpidolle, saas nähdä saanko mitään vastausta koskaan. Joka tapauksessa ostin turhaan pahanmakuisen Pepsi Maxin. No sugar, bad taste.

One Reply to “Pepsi Max ja MaxMusic”

  1. Glennni

    No Herra paratkoon! Mikä kappale sieltä sitten pamahti? Shakiran pesulamusiikkia?

Kommentit on suljettu.