Roskaa

Nyt kun minuakin on kutsuttu pelaamaan pokeria useita satoja kertoja, pitää ihmetellä mikä hyöty siinä on? Muistaakseni kaksi näistä kommenteista on päässyt läpi ja tämä tapahtui ennen kuin mitään erikoista olin tehnyt estääkseni roskakommentit. Olen siis lähinnä määrännyt, että jos kommentissa on kaksi tai useampi linkki, se pistetään jonoon. Samoin käy jos kommentista löytyy jokin kielletty sana. Nämä asiat voi säätää perus-WordPressissä helposti. Jonon tyhjentäminen on pikainen homma.

Toinen minua kiusaava asia on ”paluulinkkispämmääjät”. Ei sillä, että näyttäisin missään mistä tänne on tultu, mutta olisi kiva nähdä statistiikoista mistä tänne on tultu. Näiden vuoksi meinasi eräskin kaistan-/kuvanlainaaja jäädä huomaamatta. Onneksi oli sen verran suosittu foorumi, että pamahti listan kärkeen heti. Pieni rewriterule korjasi asian. Toivottavasti kyseistä henkilöä hävetti 340×250 pinkki laatikko.

Trackbackspämmejä ei vielä ole tullut, mutta olen ymmärtänyt, ettei niistä ongelmaa ole, kun pitää kiellettyjen sanojen listaa kunnossa.

Näistä asioista tulikin mieleen ”nofollow”, mikä pitää poistaa kunhan jaksaa. Mielestäni se ei ole oikea ratkaisu mihinkään. Parempi keino olisi poistaa linkit kommenteista. Tekisivät silloin kiusaa myös itselleen, kun ei löytyisi pokeripelejä hakukoneilla enää, lähinnä blogeja. Tosin en tykkää turhista viesteistä niin paljoa, että päästän niitä läpi.

2 Replies to “Roskaa”

  1. Niin, ja voihan niitä linkkejä aina kirjoittaa ”auki”, ei niiden tarvitse olla varsinaisia linkkejä. Näin varsinainen linkki säilyisi mutta Google ei ”arvostaisi” näitä linkkejä ainakaan rankingissa.

  2. Spämmia vastaan käytän Spam Karmaa, eikä sen aktivoinnin jälkeen ole roskasta ollut ongelmia ;)

Kommentit on suljettu.