Tuiskurock

Tuiskurock

Lauantaina aamusta lähdin liikkeelle Nivalaa ja alkukotia kohti. Pikkusiskot kyytiin, keskustaan ja kaljaa kaupasta. Nautin pari kylmää ennen alueelle menoa. Lippujen vaihto rannekkeisiin kävi helposti, vielä ei ollut pahemmin porukkaa paikalla, vaikka Stam1na ehti jo lopettaakin ennen kuin tulimme. Päälavalla soitti jokin bändi Bon Jovia suomeksi ja istuskelimme kentällä. En nyt edelleenkään muista nimeä, koska tätä ei mainittu ohjelmassa.

Soittelin kaverille CMA:sta kysyäkseni, että ovatko jo paikkakunnalla ja kuulin, että Louis oli ja mentiin Igorsin bussille moikkaamaan. Oli kuulemma vähän epäselvyyksiä esiintymisajassa ja -paikassa. Alunperin heidän oli tarkoitus esiintyä ennen Lordia päälavan edessä, mutta tämä ei jostain syystä sitten enää järjestäjille sopinutkaan. Heidän esiintyminen siirrettiin sisätiloihin ja yhtäaikaa Lordin kanssa, which was nice.

Apulannan aikoihin paikalla oli jo ihmisiä, ikäjakautuma varmaan 5-70. Paljon näki vanhempia lapsineen siellä kulkemassa. Keikka toimi, tunnistin paljon biiseistäkin, kun soittivat vanhempaakin materiaalia. Välillä tuli roudarin bassosooloa ja hauskaa tuntui lavalla olevan. Mietin, että kehtaanko järjestysmiehien vieressä kuvailla, koska kuvaaminen oli kielletty ”ammattitason järjestelmäkameroilla”. Koskaan en ole nähnyt tarkemmin määriteltynä sitä, mikä tekee kamerasta ammattitasoisen. Kuvailin kuitenkin läpi keikan ja ketään ei kiinnostanut. Ilosaarirockissa viime kesänä tultiin huomauttamaan, kun kuvailin pokkarilla.

Välillä kävimme hakemassa olutalueelta vahvistusta. Kalja oli halpaa kuin mikä, 4,5 € tölkki! Minkäänlainen korttihan ei tietenkään käynyt, joten ihan vain pari otin pikkusiskon rahoilla.

Diabloa kävin kattelemassa, heviähän se edelleen. ”Hard Rock Hallelujah” -käsimerkit pystyssä yleisössä ja kova meteli. Heidän jälkeen alkoi CMA:n pikainen roudaaminen ja pyysin pääsyä lavalle pikkusiskon kanssa, ajattelin ottaa kuvia keikan ajan ja mennä katsomaan Lordia sitten. Aika äkkiä roudaus tapahtuikin, mutta koska Lordi oli ulkona esiintymässä, paikallehan ei tullut kuin kourallinen kiinnostuneita. Show oli tuttu entuudestaan, hauska oli katsoa ja kuvailla. Koska alueella ei saanut järjestelmäkameralla kuvata ja kaikkea ei saa mahtumaan pikkulaukkuun mukaan, jätin laajakulman kotiin ja otin kuvat kiinteällä 50 millisellä. Niitä voi katsella galleriasta. Lordi heitti jo encorea, kun keikka loppui, joten se jäi sitten kokonaan näkemättä. Ei kyllä sinänsä harmita, selvä valinta oli mitä halusin nähdä.

Yhtään järjestysmiestä keikalla en nähnyt, taisivat kaikki olla katsomassa Lordia. Apulannan aikana oli sama juttu, iso kasa järjestysmiehiä seisoskeli lavan vieressä katsomassa keikkaa.

Yleisesti ei oikein kovin hyvin järjestetyiltä festareilta tuntunut. Kuuleman mukaan telttailualueella ei ollut vesipistettä, ei vessoja, ei mitään. En tiedä paljonko porukkaa on ollut telttailemassa, mutta kyllä vesi ja vessat kivat olisivat varmasti olleet. Alueellakaan en vesipistettä nähnyt, sitä sai ostaa sisältä. Roskikset sijaitsivat portilla. Aluetta oli kuitenkin urheilukentän verran, että olisi niitä ehkä kannattanut muuallekin laittaa.

Esiintyjistä sen verran, että jos kahden päivän festarit haluaa järjestää, kannattaa molemmille päiville ottaa jokin ”kuuma nimi”. Perjantaina paikalla ei ollut kuuleman mukaan porukkaa ollenkaan, esiintyjinä lähinnä puhepändejä, Uniklubi ja Clifters. Uniklubin luulisi vetäneen nuoria tyttöjä, mutta kun seuraavana päivänä oli Irina, Apulanta ja Lordi ja lippujen hinnat olivat korkeahkot, luulen, että suurin osa valitsi lauantain ennen perjantaita. Varsinkin kun kahden päivän lipun hinta oli samanhintainen kuin erikseen ostetut yhden päivän liput.

Nähtäväksi jää, järjestetäänkö tapahtumaa ensi vuonna ja oppivatko yhtään mitään tästä vuodesta. Jos ei jotain itseä oikeasti kiinnostavaa isoa nimeä ole paikalla, tuskin olen lähdössä.

2 Replies to “Tuiskurock”

  1. Onko tulossa kuvia kuvagaltsuun Tuiskurockista?

  2. No ei CMA:n lisäksi paljon tullut kuvattua. Muutama kuva on Apulannasta, mutta en tiiä onko galtsun arvoisesti.

Kommentit on suljettu.