WordPressin tehokkuudesta

Jeff hämmästelee miten WordPress syö tehoja hänen virtuaalikoneellaan. Minulla on useita sivustoja samalla koneella ja ei tämä sivusto mitenkään hirveän paljon kävijöitä saa, niin ei cachetuksen käyttö niin paljon eroa tuo CPU:n tilastoihin.

Päätin kuitenkin kokeilla ja aloitin nyt WP-Cache 2:lla. Sivulataukset nopeutuvat huomattavasti, mutta nyt on ongelmana vielä, se että dynaamiset asiat eivät ihan dynaamisia ole. Esimerkiksi festarilaskuri ja Facebook status ovat nyt aika staattisia. Ohjeiden mukaan laittamalla funktiot tietynlaisten kommenttien (<!--mfunc funktio('parametri')-->) väliin, niiden pitäisi toimia. Ensimmäisellä sivunlatauksella kyllä toki toimii, kun cachea ei vielä ole tehty, mutta toisella kertaa katkaisee sivun suorittamisen siihen. Osassa tapauksista tuo ohjeistettu tapa toimii vallan mainiosti.

Toinen ongelma on, se että ei voi esikatsella kirjoitusta, sekin kun tuntuu menevän cacheen.

Otin siis pois päältä cachetuksen toistaiseksi. Tarkoituksena on kokeilla myös WP Super Cachea, mutta tuskin palvelin sen enempää hyötyy siitäkään, ehkä kuitenkin toimisi vähän paremmin.

One Reply to “WordPressin tehokkuudesta”

  1. Omalla ja Radio Helsingin koneella on PHP:n kyljessä XCache ja WordPressissä XCache plugin.

Vastaa