Suomen Kuvalehti iPadiin

iPad-SK

Suomen Kuvalehdeltä tuli iPad-applikaatio ja ensimmäinen numero on saatavilla ilmaiseksi. Ensituntuma oli vähän outo, mutta kun sitä selaili, niin rupesi tuntumaan järkevämmältä. Välillä on hankala vaihtaa sivua sivuttaissuunnassa, jos on tarjolla myös vieritys alaspäin. Luettavuus on niin hyvä kuin voi olettaa.

Valikon napeista löytyy kansi, sisältö, sivukartta, kirjasto, uutisvirta ja kauppa. Valikko tulee esiin ruudun alalaitaa koskettamalla.

Sisältö ja sivukartta ovat käytännössä sama asia, vähän eri tavalla esitettynä. Jos klikkaa kirjastoon, pääsee näkemään ostetut lehdet ja sisältö-painike lakkaa toimimasta, mutta sivukartta toimii. Kirjastosta näkee ostetut lehdet ja kaupassa on ostettavat. Vielä ei ole mitään ilmaisen ensimmäisen numeron lisäksi tarjolla, mutta ilmeisesti jo seuraavat numerot ovat sitten ostettavissa sieltä.

Uutisvirta on käytännössä selain, jolla selataan Suomen Kuvalehden nettiä. Toteutus vähän huono, vähän niinkuin Lightbox. Valikkonapit jäävät sen alle. Hetken kesti minulta huomata rasti oikeassa yläkulmassa, josta uutisvirta suljetaan.

Toivottavasti hinta on sitten kohdillaan, eikä haittaisi vaikka muitakin lehtiä rupeaisi ilmestymään. Huhuja kuulin, että Helsingin Sanomilta olisi jotain tulossa.

Vastaa