Lapsipäivitys

Nyt reilun viikon isyysvapaan jälkeen ymmärrän huomattavasti paremmin, miltä Ammista tuntui olla lapsen kanssa kahdestaan kotona.

Jäin toissaviikon perjantaina isyysvapaalle kotiin Tessan kanssa, kun Ammi lähti takaisin työelämään.

Olemme leikkineet Dublo Legoilla, käyneet leikkipuistossa laskemassa liukumäkeä ja kauppareissuilla. Pari viikkoa sitten vielä oli fiilis, että Tessa ei oikein välitä kärryissä istumisesta ja ensimmäisellä kertaa käytiinkin ihan kävellen puistossa. Se oli virhe, enhän minä mitenkään saanut häntä nukkumaan ja oltiin tosi pahalla päällä myöhään iltapäivään asti, vasta Pikku kakkosen aikaan hän vaan sammui. Nyt kun kärryillä kuljetaan, niin hän nukahtaa ihan ilman mitään ongelmia, jopa tänään pyysi päästä kärryihin unille.

Televisio olisi todella helppo kasvattaja, mutta yritetään pitää vähänä katselut. Napero eli Pocoyo on ehdoton suosikki. Niitä jaksoja voisi katsoa uudestaan ja uudestaan. Vähän niinkuin pikkusiskot lapsena katsoivat Muumia. Uudestaan ja uudestaan.

Olen myös pitänyt huolta musiikkikasvatuksesta soittamalla vinyylilevyiltä punkkia. Adelea kokeilin, mutta ei saanut kokonaista kappaletta kuunnella, kun piti vaihtaa nopeasti toiseen. On a Solid Rock on ollut tosi mieluisaa tanssimusiikkia, mutta Descendentsin levyn alkuriffit sai suorastaan hihkumaan. Tänään on tanssittu Jaakko & Jayta ja Sur-ruria.

Nopeasti nämä viikot menevät!