Kokeiluja

Imuroinpas Windowsille vasta julkaistun iTunesin ja kokeilen sitä tässä. Säikähdys oli suuri, kun käynnistin ohjelman ja se vei melkein koko näytön verran tilaa normaalinäkymässä. Ei hyvä ensivaikutelma, minun mielestäni mediatoistosoftan ei pitäisi kovin iso olla.

Ensimmäinen ihmetyksen aihe on vaikeakäyttöisyys. Se kait on normaalia, en minä osaa oikein oikeatakaan Mackia käytellä. Lähinnä vain oon shelliä availlut. Yritin tehdä omaa soittolistaa, en halunnut Libraryyn niitä kaikkia biisejä ladata. Oman soittolistan tekeminen kyllä onnistuu helposti, biisejä siihen ei vain saa muuten kuin drag & drop-menetelmällä. Tai sitten vain olen Tyhmä Käyttäjä(tm).

Toinen ihmetyksen aihe on resurssien katoaminen. Käynnistyksessä tämä softa vei suosiolla heti 30Mt. Sehän ei tänäpäivänä näillä muisteilla mikään ongelma ole. Käynnistin Windowsin oman MediaPlayerin, kuuntelin musiikkia ja se vei ”vain” 8Mt. Mieluummin silti käytän vaikka tuota iTunesia. Pitääpäs tässä pari päivää kokeilla tätä, jos tää on niin hyvä kuin mitä alakerran graafikko väittää. Myös iPodin synkronointiservice, tai joku vastaava, on jostain syystä päällä, vaikka en omista koko laitetta.

Pitää tietty muistaa, että kyseessä on jotain aivan muuta kuin pelkkä mp3-toisto-ohjelma. Tässähän on kyseessä kokonainen musiikkikauppa, joten kait sen pitää iso ja hieno ollakin. Silti tavallaan kaipaan aikaa jolloin kuuntelin musiikkia kirjoittamalla mpg123 polku/tiedostoihin komentoriville.

Muita kokeiluja on ollut bodymodifications.netin laittaminen semi-julkaistuksi. Jäseniä ilmestyy tasaista kyytiä ja vain hyvin pieniä bugi-ilmoituksia on tullut. Toisaalta ei ole vielä paljoa testattavaakaan. Lähinnä ihmetytti erään tytön ongelmat Operalla. Ei suostunut lataamaan kuvia ollenkaan, sitten hän kokeili jollain toisella selaimella ja samat kuvat meni ongelmitta. Minä kokeilin myös Operalla ja toimi moiteetta. Ois pitänyt kysyä versiota. Ei kellään mitään vastaavaa selainkohtaista ongelmaa tiedostonlatausformin ja PHP:n kanssa?

Bongasin Comradlogista, että myös Mozilla.org on vaihtamassa ulkoasua. Ei kauhean paha. Se vaan haittasi, että kun selailin Firebirdillä, niin Firebirdin omat sivut hyppivät miten sattuu ja navigaatio ilmestyi sisällön päälle välillä. Ei kait siinä, nuohan ovat beta-vaiheessa vasta, eli eivätköhän saa korjattua virheet ennen kuin julkaisevat. Itse selaimistakin on tullut uudet versiot, Mozillasta versio 1.5 ja Firebirdistä 0.7.

Elikkäs. Viikonloppuna pitäis julkaista bodymodifications.net. Siinä ois vielä aika paljon tekemistä, mutta minullahan on aikaa.

2 Replies to “Kokeiluja”

  1. ”Lähinnä ihmetytti erään tytön ongelmat Operalla. Ei suostunut lataamaan kuvia ollenkaan, sitten hän kokeili jollain toisella selaimella ja samat kuvat meni ongelmitta”

    Ettei vaan olisi käynyt niin, että tämä surffaaja olisi hipaissut Operan ”Show Images” -napiskan pois päältä em. sivulta.

  2. Setä

    Täällä käytössä Operan 7.20 ja sivut jossa paljon kuvia eivät lataudu aina kokonaan. Esim. irc-galleriasta kun jotain tsekkaa niin on erittäin yleistä ettei kaikki kuvat näy. Taitaa olla cachessa vikaa tai selaimessa ennemmin kuin sivun koodissa. Sama ongelma ollut Operan aiemmillakin versioilla.

Kommentit on suljettu.