Blogistan, julkisuus ja leiskoja

Mitvit kirjoitti blogeista viime viikolla:

Verkkokirjoittamisen ihanuus on juuri siinä, että kuka tahansa voi kirjoittaa mistä tahansa, millä tyylillä tahansa, käyttäen määrättömän määrä hymiöitä, asteriskeja tai hämähäkkejä väärinpäin. Mekin, jotka emme oikeasti osaa.

Se on hienoa, olen samaa mieltä. Erottuakseen massasta, täytyy kuitenkin pikkuisen säätää edes värejä.

Pinserin listalle ilmestyi siis viikonlopun jälkeen 69 uutta blogia. Eilen selailin niitä läpi, suurin osa tuntui olevan sitä samaa massaa, samat Bloggerin leiskat toistuivat usein. Jonkin näistä taisin pamauttaa, en vain juuri nyt muista minkä/mitkä. Varmasti näiden joukoissa on hyviäkin kirjoittajia ja mielenkiintoisia juttuja, en vain vielä ole jaksanut ja ehtinyt lukaista kaikkia läpi.

Joukossa oli tietty paljon erottuviakin, mm. Sinisen kirjan marginaali erottui joukosta kottke.orgin vanhalla leiskalla. Leikkipuistokin jäi ulkoasun puolesta mieleen.

Kunnallisvaaliehdokkaat jätin huomioimatta, yksikään ei tainnut olla edes ehdolla Oulussa. Tai sitten en vain huomannut.

Ravintolaopas.net ihmetytti listalla olemisellaan. Se vaikuttaa enemmän uutispalvelulta kuin blogilta, tietysti raja voi olla aika häilyvä. Joskus aikaisemmin oli jokin vastaava, mutta en nyt saa päähän sitä.

Sitten julkisuuteen. Kun Janne ja Seppo ovat päässeet lehteen, voin sanoa, että huonommaksi jäin. Tosin Mikko sitten onnistui saamaan kuvansa ja pari sanaakin Pyhäjokiseutuun. Olen siis melkein julkkiksen isoveli. Jää nähtäväksi, sujahtivatko Mikon 15 minuuttia tuossa.

Leiskoista sen verran, että olen hyvin wanhoja, aikaisemmin julkaisemattomia ja uusiakin leiskoja survonut tuonne viereisen palstan alaosaan. Taitaa oletustyyli, eli oranssi, olla ainoa, joka on testattu pikaisesti Internet Explorerilla, muut joko toimivat tai eivät. Mielestäni minun ei tarvitse noita edes testata, koska yksi toimii jotenkuten. Missään näistä en ole hakenut käytettävyyttä, vain vaihtelua.

2 Replies to “Blogistan, julkisuus ja leiskoja”

  1. mikkå

    siinä se 15 minutes oli..

  2. Hienoja on uudet teemat :P

Kommentit on suljettu.