Enemmän säätöjä

Nyt on pnuk.netin merkistöstandardina UTF-8. Tästä johtuen on pieniä haamupäivityksiä saattanut näkyä.

Idea tähän säätöön tuli, kun laitoimme Aksulle alustaksi WordPressin. Aksu väsäsi nätin ja simppelin ulkoasun, jota sitten yhdessä viilasimme julkaisukuntoon. Olipas ensimmäinen kerta kun näkemättä koodia ja ulkoasua säädin CSS:ää. Teimme tämän messengerin välityksellä. Kun oli suhteellisen valmista, muutin vanhaa skriptiä, millä siirsin omat jutut aikoinaan, Aksulle sopivaksi. Jostain syystä olin sitten tehnyt siihen skriptiin valmiuden muuttaa kaikki jutut UTF-8-standardiin ja käytinkin sitä.

Otin sitten varmuuskopiot omasta kannasta ja väsäsin uuden skriptin, joka muutti merkistön. Pari sekuntia kesti siinä kun serveri suoritti sitä ja näyttäisi ainakin vielä toimivan. Osaisikos Hannu kertoa, että toimiiko skandit vieläkin hänen suosikkiselaimessaan?

Sivustosta kolmanteen, laitoin Jannellekin blogin taas pystyyn.

3 Replies to “Enemmän säätöjä”

  1. Olet lueskellut ajatuksiani taas. Utf-8 on ollut asialistalla hetken aikaa. Voiko muuntoskriptiä saada lainaksi? Entäs miten koulutat tekstiä, varsinkin näitä kommentteja?

    Joku voisi vielä kertoa kuin lapselle, mikä utf-8:ssa on niin mahtavaa verrattuna johonkin muuhun. Itse tavoittelen sitä erään toisen ohjelman takia.

  2. Eipä näy ääkköset. Olisikohan minunkin aika siirtyä käyttämään Opera 7.23:n sijasta tuota kiintolevyllä majailevaa Opera 7.6 Previewiä.

    Toisaalta, ainakin minun tilastoissani 7.23 on suhkot yleinen versio.

  3. pahvi

    Ei näy ääkköset myöskään Opera 7.54:llä.

Kommentit on suljettu.