Satama.com uudistunut

Eilen julkistettu(?) uusi satama.com on, ettenkö sanoisi, pirteämpi kuin edelliset versiot. Nyt sivustosta on kaksi versiota, Flash ja HTML. Perinteisesti ensin menin katsomaan HTML-versiota, mikä paljastui vielä oikein XHTML:lla tehdyksi. Ei paha ollenkaan.

Koodihan ei ole validia. Todennäköisesti virheiden määrä tippuisi, jos vaihtaisivat DOCTYPEn HTML 4:ksi, virheet ovat lähinnä puuttuvia tagien lopetuksia ja joitakin olemattomia attribuutteja. Ilman tyylejä sivu on suhteellisen luettavissa, kaikkia hienoja kikkoja ei vain ole maltettu käyttää ja esimerkiksi alavalikot näyttävät hassuilta. Joillakin sivuilla, esim showcasessa, listat ovat oikein, mutta sitten sivukartassa ja alavalikoissa on käytetty vanhaa kunnon kuva ja rivinsiirtotekniikkaa. Paljon ylimääräisiä tageja.

Hassu on ”Circumventing the max-height IE6 bug…”-kuva. Miksi ihmeessä se on olemassa? CSS:ssä ei ainakaan mainita max-heightiä. Luulisi, että spacerit voisi unohtaa jo tässä vaiheessa. Ainakaan minä en huomannut mitään eroa, kun testasin ja poistin sen koodista.

Minä kyllä pidän, suunta on oikea. Joitakin asioita kun korjaa, listat listoiksi ja otsikot otsikoiksi, niin se on jo paljon parempi. Valikoistakin voisi tehdä listoja, jolloin näyttäisivät paremmilta, jos kuvia ei näytetä. Tosin tämmöinen valittelu on jo turhaa. Kuka oikeasti surffaa ilman kuvia tai puhelimella?

Flash-versiosta en sano yhtään mitään, kun tämä kone ei jaksanut sitä pyörittää.

3 Replies to “Satama.com uudistunut”

  1. Kyllä max-height kuuluu CSS2:een, vaikka eivät selaimet sitä taida tukeakaan. Tsekkaa vaikka http://www.devguru.com/Technologies/css/quickref/css_maxheight.html

  2. Tomi

    Kuuluu, mutta sitä ei käytetä tuolla sivustolla, niin miksi ihmeessä sen takia on laitettu korjaus sivulle? Tarkoitin tuolla, ettei heidän tyylitiedostossaan ainakaan sitä mainita.

  3. Ah, tarkoitit siis, ettei kyseisen saitin CSS-määrityksissä mainita max-heightiä. Luulin että tarkoitit CSS:ää yleensä.

Kommentit on suljettu.