Näytönohjaimista

Kaverilla on ollut koneen kanssa ongelmia ja päätteli viikonloppuna, että vika voisi olla näytönohjaimessa, kun näyttö ”jäätyy” parin kolmen tunnin välein ja kone pitää bootata. Hän toi sitten lauantaina minulle näytönohjaimensa koekäyttöön. Minä ruuvasin Radeon 9600 XT:n koneeseen kiinni, pelailin Doom 3:sta, testailin niitä näitä ja mainiosti tuntui toimivan. Sunnuntaiaamuna, kun tulin koneelle, näpäytin CTRL-näppäintä heräättääkseni konen levosta ja kas kummaa, näytöt ilmoittavat vain, että ”No signal”. Uudellenkäynnistyksessä kone jumitti. Irroitin sitten 9600:n ja laitoin tilalle oman 9700:n. Hyvin toimi.

Tänään kaveri oli vienyt näytönohjaimen liikkeeseen, mistä osti sen ja kysellyt, mikä voisi olla vikana. Myyjä oli kertonut, että nykyään on ihme, jos kone pysyy käynnissä 10 tuntia putkeen. Kun minä kuulin tästä olin ihan WTF? Minun kone on käynnissä ympäri vuorokauden ilman mitään ongelmia. Kaveri oli kertonut tämän myyjälle ja myyjä oli todennut minut onnekkaaksi.

Onko nyt näin, että nykyiset näytönohjaimet toimivat noin huonosti vai olikos toi pieni vale myyjältä? Minä en jokseenkaan jaksa uskoa sellaiseen, että ei voisi tehdä töitä koko päivää käynnistämättä konetta uusiksi. Kaveri jätti emolevynsä ja näytönohjaimensa kyseiseen liikkeeseen testattavaksi, jään jännittyneenä odottamaan mitä paljastuu.

5 Replies to “Näytönohjaimista”

 1. Kuulostaisi enemmänkin myyjän valheelta, ei kuulosta yhtään myyvältä asialta, että kone jumiutuisi 10 tunnin käytön jälkeen pelkän näytönohjaimen takia.

  Ja nykyään 10h maksimissaan? WTF? Oma pöytäkoneeni on nyt pyörinyt iloisesti sen 80 päivää eikä mitään ongelmia ole ollut.

  Kyseeisessä koneessa on Radeon 128mb 9200se, eikä mitään ongelmia ole esiintynyt.

 2. Oma Radeon 9500 Pro kadotti kerran signaalin Doomin kanssa, mutta bootin jälkeen ei enää toista kertaa samaa ole tehnyt. Kauan oli minullakin kone ollut päällä mutta ei sen pitäisi vaikuttaa… Radeon ei vaan osaa ;)

 3. Kuulostaa ihmeelliseltä yleistykseltä. Win98SE:n aikoina joutui kyllä käynnistämään koneen uudelleen jossain vaiheessa työpäivää, mutta WinXP:n aikana en ole huomannut moista tukkeutumista. Mitä näytönohjaimiin tulee, omassan 9800 Pro:ssa (Sapphire) ei ole ollut mitään aikarajoja pelaamisella tai muullekaan käytölle. Toimii. Ehkä kaverillasi on käynyt huono tuuri? Jos myyjä taas on ”tarkoittanut” esim. ongelmia, jotka syntyvät kuumenevista nykykomponenteista huonosti tuuletetussa kopassaa, hän olisi voinut sanoa sen selvemmin…

 4. Aika mielenkiintoinen kommentti myyjältä =) Tostakaan viasta on paha sanoa ilman tarkempaa tutkintaa onko kyseessä lämpötilasta, softasta vai raudasta johtuva vika.

  Itselläni ei ole ollut kotikoneen kanssa ikinä ongelmia (Sapphire Radeon 9700). Duunikone on kyllä oikutellut aika-ajoin. Korttina tässä on Radeon 9000 Pro ja vikana on että näyttö menee välillä ihan pikselimössöksi. En tiedä onko kortin GPU:ssa vikaa vai missä. VIkaa tutkitaan vielä..

 5. SuperD

  Ohoh..on kyllä myyjällä selittämistä. Oma Sapphiren 9600XT toimii erittäin vakaasti (vieläpä kelloilla 540/670). Mystistä.

  Ylikuumeneminen voi olla kyseessä, muuta en keksi.

Kommentit on suljettu.