Patosillalla

Kävinpäs eilen ja tänään pyörähtämässä patosillalla katselemassa vesimassojen syöksyä. Eilen padon kakkosluukku oli vain vähän auki, tänään vähän enemmän. Se on kyllä aika uskomaton voima mikä vesimassassa on kun sitä tulee paljon. Näyttää komealta ja jonkin verran pauhuakin on.

Pato 03.08.2004Eilen huomasin työmatkalla, että vettä virtaa joessa vähän enemmän ja pyöräilin sitten patosillalle katsomaan. Kamera oli mukana ja napsin kuvia niin padon päältä kuin alapuoleltakin. Eilen vielä pääsi helposti kävelemään alas, koska vettä ei ollut oikeasti nimeksikään.

Tänään sitten vettä päästettiin läpi aivan urakalla, kuulemma Oulujärvi täynnä. Juhanin kanssa sovimme treffit padon päälle ja siitä sitten kapusimme henkemme uhalla kuvailemaan lähemmäs. Sai vähän tasapainoillakin, jotta pääsi kiville, jotka näkyivät vielä veden pinnan yläpuolella. Jonkin aikaa saimme istuskella ja kuvata, kunnes joku työntekijä tuli huitomaan meidät pois.Pato 04.08.2004 Juteltiin sitten hänen kanssaan voimalaitoksesta ja sellaisista. Kuulemma vesimäärä ei oikeasti vaikuta sähkönhintaan, vaikka jossain niin väitettiin. Suomen vesivoimalat tuottavat niin vähän verrattuna esimerkiksi ydinvoimaan. Tällä hetkellä vettä on runsaasti, mutta padon avaaminen vaikuttaa kuulemma sähköntuotantoon paljon, jo kymmenen sentin lasku vedessä on huomattava. En sitten tiedä, mutta näin väitettiin.

Otin vielä Panoraamakuvan paikalta.

Joku pariskuntakin kiipesi meidän perässä kuvailemaan ja huomasin, että nuorella miehellä oli samanlainen G5 kuin minullakin, paitsi että hänellä oli lisäjuttujuttuja optiikan päällä. Pitäisi itsellekin ainakin polarisaatiosuodin ja kenties ND-suotimia ostella. Helpottaisi kuvaamista tietyissä tilanteissa.

One Reply to “Patosillalla”

  1. Aika hurjan näköistä pauhua puskee tuolta porteista!

    Voimakasta ND-suodatinta käyttämällä voisi saada veikeitä kuvia samasta kohteesta pidentämällä valotusaikaa…

Kommentit on suljettu.