Maratoonia, tulta ja italopunkkia

Kollaasi viikonlopusta

Viikonloppu meni kameran kanssa rynnätessä paikasta toiseen. Noin 350 kuvaa tuli otettua, onneksi digikuvat eivät maksa mitään.

Lauantai alkoi Terwahölkän ja -maratonin kuvaamisella. Siellä oli työkavereita ja pomo juoksemassa isoa ympyrää. Starttipaikan läheisyydestä napsin muutaman kuvan ja sitten siirryin Tuiraan sillalle kuvailemaan kortin täyteen. Ruuan jälkeen palasin takaisin ja kävin vielä maalialueeltakin ottamassa jonkun kuvan. Lavalla esiintyi joku imitaattori, joka veti aika väsynyttä settiä. Ainakin Juicea yritti matkia. Galleriassa on osa kuvista ja mukana on myös kaikkea muuta mitä ympäristössä näkyi. Harmitti, kun kalastaja nykäisi ison lohen joesta, minulta loppui juuri tila muistikortilta.

Sunnuntaiaamuna lähdimme Riikan kanssa kärryajelulle tallille. Sakke toimi oivana vetojuhtana, eikä yrittänytkään sairaslomalaisena juosta, vaan käveli rauhallisesti. Tietty mieluisampaa kärryssä olisi istua vähän kovemmassa vauhdissa.

Kotona odotti sitten siivous. Päätimme samoilla tulilla järjestää minun huone uudestaan ja siirsimme tietokonepöydän koneineen toiselle seinälle. Homma kävi liiankin helposti ja kun laitoin serverin päälle, näyttöön ei tullut virtaa, eikä kone lähtenyt ollenkaan käyntiin. Hetken ajan räpelsin ja vaihdoin lopulta näytönohjaimen, jonka jälkeen se piippasi lupaavasti ja lähtikin käyntiin. Tässä välissä Juhani soittikin, että hänen kämpän lähellä olevan päiväkodin piharakennus oli tulessa. Myöhästyin hiukan, mutta sain jonkin verran kuvia palomiehistä raivaamassa rakennusta.

Kotona vielä laitoin toisenkin koneen ja stereot paikoilleen, kunnes muistin illan keikan. Tässä vaiheessa kello oli jo kymmenen ja kännykässä odotti viesti Janilta, että keikka alkaa kymmeneltä. Missasin siis Kyklooppien Sukupuuton, mutta ehdin juuri seuraamaan italialaista Trash Brigadea. Keikka oli meteliä, enkä oikein saanut kiinni musiikista. Hauskoja ihmisiä kuitenkin olivat ja oli se sen lipun hinnan (0€) arvoista. Kuvistakin onnistui osa. Nyt sitten väsyttää ja kahvi maistuu.

3 Replies to “Maratoonia, tulta ja italopunkkia”

  1. Itseasiassa digijärkkärillä otetut kuvat maksavat, vaikka kaluston arvonalennusta ei otettaisi edes huomioon, suljinremontin muodossa. Jos suljin kestää keskimäärin vaikkapa 30 000 laukaisua ja remppa on varsin yleisesti 300 euroa, tulee yhden kuvan hinnaksi 1 sentti.

    Käytännössä ilmaistahan se on filmikaluston kuvauskustannuksiin verrattuna.

  2. Tomi

    Jotenkin arvasin tuota kirjoittaessani, että tuohon puututaan. Olisi pitänyt kirjoittaa, että kehitys ei maksa mitään. Sitäpaitsi ei minulla mitään järkkäriä ole, vähän isompi pokkari vain.

  3. Osoitinpas itseni ennalta arvattavaksi. Tai ainakin kuuluvani sellaiseen joukkoon.

Kommentit on suljettu.