Yhtiökokous

Kävin eilen elämäni ensimmäistä kertaa istumassa taloyhtiömme yhtiökokouksessa. Jännitti hieman mennä sinne, minkäänlaista aavistusta ei ollut minkälaisia ihmisiä paikalla on.

Yllätys ei ollut kovin suuri, että olin näin melkein kolmekymppisenä nuorin. Itseasiassa olin varmaan 30 vuotta alle keski-iän. Suuri osa paikallaolijoista ei edes asu talossa, vaan omistavat osakkeita, joita vuokraavat edelleen. Tietysti kokouksen toimihenkilöiden valinnassa, joku ehdotti minua ääntenlaskijaksi.

Yksi päätettävistä asioista oli parkkipaikkojen lämmitystolppien uusiminen. Nykyiset ovat vanhoja, ilman ajastimia olevia. Nyt oli tarkoitus päättää uusien ja hienojen ajastimilla varustettujen tolppien laittamisesta. Nykyisiinkään ei tule yötäpäivää sähköä, vaan ne on ajastettu jostain muualta niin, että ovat aamuisin päällä, päivän pois ja taas illalla menevät päälle ja yöksi pois.

Uusimisen puolestapuhujia ei ollut pahemmin, kauhistelivat vain kustannuksia joita tästä uusimisesta tulee. Vaikka isännöitsijä selitti, että nämä uudet tolpat maksaisivat itsensä takaisin alle kolmessa vuodessa, suuri osa ihmisistä hankasi kovasti vastaan. En ihmettele, heillähän ei ole autoja, eivätkä saisi ajokorttiakaan, koska eivät näe, päät eivät käänny jne. He eivät myöskään asu talossa, eivätkä tästäkään syystä käytä parkkipaikkoja.

Jos ei auto lähde ilman lämmitystä käyntiin, ei tartte sitten töissä käydä. Ni.

Vaikeuksia tuotti ymmärtää, että onhan niistä tolpista kustannuksia koko ajan, vaikkei niitä uusittaisikaan. Sähköä kuluu huomattavan paljon enemmän, koska ihmiset tulevat töistä ja laittavat autonsa lämmitykseen seuraavaa päivää varten. Auto on lämmityksessä tällöin kahdeksan tuntia turhaan, isännöitsijä puhui jopa neljästätoista tunnista. En aivan tarkkaan tiedä miten ne ajat menvät, mutta itse kävin koko talven ajan laittamassa autoa lämmitykseen vasta ennen nukkumaanmenoa, kun sähkö oli katkaistu jo yöksi, mutta paljon näin autoja, jotka saattoivat olla viikonkin liikumatta töpselissä kiinni.

Haapavedellä asuessamme, meidän parkkipaikalla oli ajastimet ja olihan se kätevää laittaa auto lämmitykseen esimerkiksi jos tiesi, että lähtee käymään jossain kyläilemässä illalla. Tällä hetkellä meidän talossa pitää suunnitella kaikki menot juuri näiden päälläoloaikojen mukaan.

Täytyy sanoa, että puheenjohtaja hoiti asian nätisti. Yleisen keskustelun päättämisen jälkeen kysyi, että onko kenelläkään vastaehdotusta, kukaan ei sanonut sitten enää mitään, eli hallituksen esitys hyväksyttiin ilman äänestystä. Tämän jälkeenhän se sanasota tietysti alkoi, kun kaikki olettivat, että tulee äänestys. Tässä tapauksessa täytyy sanoa, että on hyvä ettei kaikille ole kauhalla annettu. Eipä tarvinnut laskea ääniä.

Which was nice.

One Reply to “Yhtiökokous”

  1. Vaude. Olet ollut taas aktiivinen. Miltä norjan pojat vaikutti? Mutta lauantainapas on No Shame ja kaikkee! Hurjaa.

Kommentit on suljettu.