Kärppiä, heviä ja rokkia

Kuten päivän uutisista huomaa, eilen Oulussa juhlistivat ”Suomen parasta joukkuetta” kauppatorilla. Ihmisiä oli pakkaantunut paikalle paljon. Minäkin saavuin paikalle ottaakseni kuvia, mutta vajaan puolen tunnin jälkeen olin jo kyllästynyt touhuun. Oli kylmä ja paikalle valitut yllätysesiintyjät eivät saaneet mieltäkään lämpimäksi. En tiedä oliko cheerleadereiden esiintymisen ja Hawkien ylilennon jälkeen mitään parempaa, mutta siinä vaiheessa minä päätin siirtyä Lentävään Lautaseen odottelemaan keikkojen alkua. Pasilta löytyy muutama kuva lisää.

Lentävässä oli soundcheck menossa kun pääsin paikalle ja volumeja piti saada pienemmälle. Illan esiintyjinä paikallinen 3 henkilöä tai 240 kg lihaa ja Kolokol Norjasta. Jälleen kerran ei ollut mitään havaintoa siitä, millaista musiikkia olisi tarjolla.

3 hlöä jne soittivat oman oudon settinsä ensimmäisenä. Selät yleisöön päin, ujostellen. Rumpalikin olisi varmasti mieluusti ollut samoin päin, mutta onneksi hänellä oli hiukset, jotka sai kätevästi peittämään naamaa. Basisti sentään esiintyi reilusti. Musiikki oli metallia, sen kummemmin lokeroimatta. Paras kuvaus löytyy heidän omilta sivuiltaan.

Tarkoituksena on naittaa tsyke ja repivä raivo yhteen räjäyttäen rationaalisuuden vittuun.

Kolokol taasen oli vähän pirteämpi. Reilulla raivolla, kuitenkin paljon hymyillen, vetivät settinsä läpi ja minulle jäi hyvä fiilis. Näytti siltä, että nauttivat soittamisesta. Kitaristi ja basisti onnistuivat molemmat katkaisemaan kielet soittimistaan, aiheuttaen lyhyet katkokset. Jossain vaiheessa heidän seinälippukin irtosi. Perinteisen encoren aikana yleisö villiintyi ja piti vähän yrittää siirtyä syrjään.

Kuvia tuli otettua vähän ja vähän enemmänkin, 3 henkilöä tai 240 kg lihaa ja Kolokol.

Keikan jälkeen tuli sitten jukeboxista hittiä hitin perään ja Miikkan kanssa ihmettelimme erään biisin esittäjää ja aamulla piti kaivella levyhyllystä se nimi esiin. The Undertones. Olisi pitänyt muistaa.

Sitten täytyy vielä mainita, että provinssilippu saapui. Nyt ei saa enää tulla mitään esteitä reissulle.

Rock De La Provence

2 Replies to “Kärppiä, heviä ja rokkia”

  1. Kivoja kuvia Lentävästä. Saiskohan niitä käyttää joskus jos ja kun pistetään kotisivut uuteen uskoon? Ens viikolla oltas nelivitosessa trankkiklubilla jos kiinnostaa. t: ujostelija ;)

  2. Niinpä siinä sitten kävi, että en itse eksynytkään Lautaseen, vaan palloilin vain kylällä. Mutta hienoa, itseltänikin tuo kyseinen lipuke löytyy,

Kommentit on suljettu.