Blogilistasta

Uudistunut blogilista on nyt hetken ollut julkistettuna ja olen yrittänyt palata käyttämään sitä. Uudistuksen jälkeen ei pahemmin vierailijoita sieltä ole tullut, koska jostain syystä palvelu ei vain reagoi uusiin kirjoituksiin. Tällä hetkellä tuorein kirjoitus blogilistan mukaan on kirjoitettu 30.4. ja sen jälkeen on ollut hiljaista. Enhän minä hirveästi olekaan kirjoitellut, mutta kuitenkin.

Alussahan on usein paljon ongelmia, tuttu juttu itsellekin, kun pidän itsekin yllä yhteisösivustoa ja joskus teen muutoksia. Saattaa hyvinkin jotain pientä jäädä testaamatta ennen julkistamista. Se oli beta-testauksessa kuukauden ja ainakin päivitysten tarkistus toimi. En sitten tiedä mikä heillä on mennyt vikaan siirrossa. Nämä lastentaudit eivät nyt ne pahimmat asiat ole.

Jossain välissä blogilistan pitäjät sensuroivat palautetta. Tavallaan ymmärrän, kun kiire on ja ahdistaa ja kaikkea, mutta silti. Se ei hyvältä näytä ja se huomataan.

Myös mm. Joskun käyttöehdoista bongaama kohta 4.8 puhuttaa.

Palveluntarjoajalla on kuitenkin oikeus käyttää (ml. linkittää) ja julkaista uudelleen korvauksetta, muunneltuna tai alkuperäisessä muodossaan, Käyttäjän Palvelussa tai sen kautta julkistamaa aineistoa Palvelussa ja sen markkinoinnissa sekä Palveluntarjoajan ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yritysten tiedonvälitys-, pr- tai muussa liiketoiminnassa.

Minä en ainakaan ole missään vaiheessa hyväksynyt tällaista, enkä aio vieläkään ennen kuin joku selvittää tämän asian Sanoma Digitalin puolelta. Onhan tuonne käyttöehtoihin linkki sivun alalaidassa, mutta outoa on se, että ei tiedoteta käyttäjille ehtojen muuttumisesta.

Poistan siis tämän ja fotoblogin listalta ainakin toistaiseksi. Ei ole edes mitään iloa pitää sivua siellä listoilla roikkumassa, kun päivitykset eivät näy. Vaihtoehtoja on Google Reader tai NewsGatorin NetNewsWire tai FeedDemon. NewsGator toimii myös selaimessa.

Lisää mielipiteitä aiheesta löytyy ainakin seuraavista paikoista: skrubu, pala maailmaani, Ihmelapsen viimeiset hetket ja ButtUgly. Karilta löytyy kattavempi lista.

Lisäys: Huomasin juuri tarkistaessani omia tietojani, että olen antanut luvan lähettää tiedotteita ja mainoksia. En ole tietääkseni.

Vastaa