Kaikki eivät vain osaa

Perustaa perheestä - virtaa väestä

Taas jälleen kerran tuli myötähäpeän tunne, kun menin katsomaan mitä alkukotikaupungille kuuluu. Aiemmin on ollut ihan samanlaiset fiilikset.

Tällä kertaa mennään riman ali jo reilusti. Ei oikeasti voi tänä päivänä enää mitään noin huonosti tehdä. Framesetistä on päästy eroon, mutta kaikki on vedetty rumaksi. Tiedän, että vihreä ja keltainen ovat niitä virallisia värejä, mutta sivuilla olevat eivät ole lähelläkään oikeita sävyjä, sen voi tarkistaa vasemman palstan alalaidassa sijaitsevasta vaakunasta. Typografia on hirveää. Times New Roman on hyvä kirjasin, kun sitä osaa käyttää. Tuolla nyt on aika monen kokoisena ja värisenä sitä tarjolla. Näyttää siltä, kun ne tekstit olisi oksennettu sinne ja jätetty siivoamatta.

Etusivulla on joku satunnainen kuva jostain mikä ei liity yhtään mihinkään, uusimmat tiedotteet ja menneet tapahtumat. Tapahtumien alta kun valitsee ”lisää”, saa vielä vanhempia tapahtumia. Miksi se ei voi viedä tapahtumakalenteriin, jossa on tulevia tapahtumia? Listasta löytyy kyllä menneenä tapahtumana tapahtumakalenteri. Miksi yleensäkään näyttää menneitä tapahtumia etusivulla? Tiedotteissa on sama ongelma, eli ”lisää” -linkki ei vie tiedotteet-sivulle.

Sivuston rakenne on hirveä. Jos haluaa yhteystietoja, oletettavasti valitsee päävalikosta kohdan ”Yhteystiedot”. Siitä saa sivun, joka kertoo (huutaa), että ”Ei henkilöitä valitussa yrityksessä!”. En ole ihan varma onko kyseessä päävalikko, mutta se on päävalikon paikalla. Sivuvalikosta löytyy myös samaan paikkaan vievä yhteystiedot-linkki. Kuntainfon alasivuna on sitten yhteystiedot-linkki, mistä löytyy kaupungin yhteystiedot. Lähes jokaisella sivulla on hämmentävät napit, ”Julkiset” ja ”Arkistoidut”

Jos olet jollain valitulla sivulla ja klikkaat sen sivun linkkiä valikosta, palaat etusivulle. Mikä idea siinäkin on? Ei linkki saa yhtäkkiä vaihtaa sitä kohdetta.

Kielivalikkokin on. Ruotsinkielisellä puolella saa lyhyen kuvauksen Nivalan kaupungista, mikä pitäisi melkein olla suomenkieliselläkin puolella etusivulla. Englanti palauttaa tyhjän sivun. Tyhjiä sivuja on kyllä joka puolella. Tai ei ne kaikki tyhjiä ole, osassa huudetaan ”Ei tiedostoja!”.

Sähköinen asiointi on vain lista PDF- ja DOC-tiedostoja. Ei ole hirveän modernia tulostaa tiedostoja ja lähettää niitä postilla.

Koodi jättää lähes sanattomaksi. HTML ei ole niin vaikeaa, ettei sitä oikein voisi tehdä.

Tuon sivuston suunnittelijoilla ei paljon maalaisjärkeä ole. PVP Oy:n Enfo Share ei hirveän hyvältä systeemiltä vaikuta. Aika monessa paikassa tuntuu olevan sivun otsikkona ”PHP Oy Enfo Share”. Antaa amatöörimäisen kuvan yrityksestä.

Kirjoittaja on töissä Internetissä ja tietää, ettei omatkaan sivut täydelliset ole.

3 Replies to “Kaikki eivät vain osaa”

  1. Hahaha, olipa viihdyttävä mielenilmaus ja epäilemättä yhtä viihdyttävä oli toi käsittelemäsi sivusto.

    Pikaselasin noita ja löytyi kyllä paljon jännää. Myös tällainen, hyvin informatiivinen osio: http://www.nivala.fi/menu_description.asp?oid=7993&menu_id=7993&menupath=7155,7988,7993#7993

  2. OMG, aikamoista tavaraa!

  3. Heh, itsekkin juuri tuossa viime viikolla ko. sivuja kauhistelin, vielä sillä erolla, että silloin ei löytynyt palvelimelta minkäänlaisia CSS-tiedostoja, vaikka kovasti oli yritetty linkittää moisiin (tosin ei näköjään vieläkään kaikkia löydy).

    Yhdessä välissä Nivalan kotisivut olivat jopa lähes asialliset (mittakaavassa pienen kaupungin), mutta jostain järjettömästä syystä siirrytty PVP:tä käyttämään.

Vastaa