Ingress

Joitain kuukausia olen nyt enemmän tai vähemmän aktiivisesti pelaillut Ingressiä. Ammikin ollut iloinen tästä pelistä, koska saa minut kävelemään vähän enemmän. Toisin kuin typerä tankkipeli.

Peli jo kaksi vuotta vanha, mutta kun viimein tuli iPhonelle, se tuntui yleistyvän enemmän ja sitä kautta muistin sen olemassaolon ja Ammin kanssa molemmat asensimme sen. Minä olen vähän enemmän pelaillut, koska puhelin jaksaa pyörittää sitä, iPhone 4 ei niinkään enää.

Pelissä on tarkoituksena vallata vihollisen portaaleja ja linkittää niitä toisiinsa. Portaaleina toimii erilaiset nähtävyydet ja sellaiset. Näkee ihan eri tavalla kaupunkia, kun niiden perässä kulkee. Me hyppäsimme molemmat Resistancen eli smurffien joukkoihin ja vastapuolena on Enlightened eli sammakot.

“The Enlightened” seek to embrace the power that this energy may bestow upon us. “The Resistance” struggle to defend, and protect what’s left of our humanity.

Pitkä matka oli päästä kahdeksannelle tasolle, mutta siellä ollaan. Vielä paljon pitempi matka on seuraavaan tasoon, tarvitsee jo vähän nähdä vaivaakin keräämällä tehtävistä saatavia mitaleita. Osa porukasta on kyllä todella aktiivista. Esimerkiksi, jos kodin lähellä olevat portaalit alas ja otan itselleni, usein kestää vain 10 minuuttia, kun joku on jo paikalla ottamassa niitä itselleen. Pitäisi ehkä joskus jäädä katsomaan tuleeko joku oikeasti autolla paikalle.

Sinänsä pelissä ei voittavaa joukkuetta ole, koska ei se koskaan pääty, mutta kova kilpailu tuntuu olevan menossa ainakin täällä Helsingin seudulla osui Cell War juuri päälle. Tiiä sitten mitä se tarkoittaa, mutta aktiivisuus on lisääntynyt kovasti. Onko lukijoissa ketään smurffia? Tai sammakkoa?

Vastaa