Puhelimen vaihdos

Monen ja monen iPhone-vuoden jälkeen ja kun nelosversio rupesi jo osoittamaan vanhuuden merkkejä, päätin ostaa uuden puhelimen. Kauan aikaa oli mielessä iPhone 5S, mutta sitten eräänä iltana välähti, että voinhan minä muitakin katsella.

Samsung Galaxy S5 vaikutti teknisesti erittäin hyvältä, mutta jostain syystä en millään lämmennyt sen designelle, mielestäni jokseenkin ruma1. Myöskään Samsungin oma versio Androidista ei niin innostanut.

Nokia Lumia 1020 kävi myös mielessä kameran vuoksi, mutta Windows Phone 8 ei puhelimen käyttöjärjestelmänä ole vielä vakuuttanut minua ja vielä taitaa ohjelmistoa löytyä vähän vähemmän sille2. Kamera olisi kyllä ollut parhautta.

Sitten muistin, että kaveripiirissä on kehuttu Nexus 5:sta ja kävin katselemassa vähän tietoja ja arvosteluja. Ulkonäkö kiva, toimivuutta ja tehoja kehutaan, kamera keskinkertainen, hinta halpa. Vaikka kamera itselle on aika tärkeä, päädyin tilaamaan Googlen kaupasta valkoisen 32 gigaisen mallin.

Tänään hain paketin postista, vaikka tilasin sen kotiinkuljetettuna, kiitos UPS:lle ylimääräisestä kävelymatkasta. Laatikko auki, laite käteen ja virrat päälle. Kirjautuminen Google-tiliin ja puhelimessa on kaikki yhteystiedot, valokuvia ja viestittelyjä. Puhelin tuntuu hurjan nopealta iPhoneen verrattuna ja vaikkei minulla ole minkäänlaista aiempaa kokemusta Androidista, käyttäminen tuntuu luontevalta ja helpolta. Luulin, että joutuisin tosissani selailemaan jotain vinkkejä, että miten hommat toimii.

Näyttö on huikea. Viisi tuumaa ja 1080×1920 resoluutio. Ennakkoon vähän pelkäsin, että olisi aivan liian suuri, mutta hyvin tuntuu käteen sopivan. Kirjoittaminen vaatii vähän totuttelua, jonkin verran hutilyöntejä tulee.

Kameraa en vielä paljon ole ehtinyt kokeilemaan, mitä nyt hämärässä otin Maurista kuvan. Instagramista ei hirveästi vielä voi päätellä, mutta voittaa kyllä vanhan iPhonen, mikä oli toiveena. Ei ainakaan kamera odotuta puolta minuuttia ennen kuin kuvaa pääsee ottamaan ja toista puolta minuuttia, että kuva ilmestyy ruudulle. Lähipäivinä otan varmasti vähän enemmän kuvia kuin normaalisti.

Asentelin Instagramin, Whatsappin ja mitä näitä sosiaalisia medioita nyt on. Ei mitään erikoista, toimivat ja näyttävät juuri siltä, miltä oletinkin. Pitää kuulostella, onko Androidille jotain must have -ohjelmia olemassa.

Ensivaikutelma on ollut hyvä ja kaiken kaikkiaan vaihto sujui kivottomammin, kuin aikoinaan OS X:stä Windowsiin. Aika kertoo, että jäänkö tälle tielle.

1 Ehdoton totuus. Minun mielestäni.
2 Ei mitään havaintoa oikeasti ohjelmista ja niiden laadusta. Kuulopuheita kaikki.

Vastaa