En vaan käsitä

Suomessa yritetään polttopulloilla sytyttää vastaanottokeskusta. SPR:n työntekijää heitellään kivillä. Europarlamentin jäsen ehdottaa parakkikylän rakentamista pakolaisille. Joku pelle pukeutuu Ku Klux Klaanin kaapuun mielenosoitukseen. Täysin absurdia. Viimeksi mainittu kaveri trollaa kovasti tai sitten ei ole ihan kauhalla annettu.

Sosiaalisessa mediassa ja netissä yleensäkin on jo kauan ollut menossa propagandasota dialogi, jossa lähinnä se toinen osapuoli on ainoa, mikä on pitänyt ääntä. Erilaisuutta pelkäävät rasistit eli maahanmuuttokriittiset henkilöt ovat levitelleet valheita pitkin vuotta varsinkin MV-lehden kautta. Lehti on kyllä väärä käsite tässä, koska kyseessä on vain blogi, jonka perimmäinen tarkoitus on kerätä verottomia mainostuloja omistajalleen Espanjaan, ei mitään muuta vaikka lukijat muuta väittäisivät. Jos uskottavuutta haluaisivat, niin vähintäänkin pitäisi toimittajien bloggaajien nimet olla esillä näissä kirjoituksissa. Ja lukijat uskovat kaiken ilman mitään kritiikkiä. Vaikka selvästi todistetaan, että juttu on valhetta, niin ei uskota. Jos uskotaan, niin sitten verrataan johonkin virheeseen minkä jokin oikea lehti joskus on tehnyt. Vähän samanlainen asia, kuin ihmisillä jotka eivät usko evoluutioon, koska ”tiede on vain teoria”. Opetelkaa hyvät ihmiset vähän medialukutaitoa, ennen kuin jaatte sokeasti.

Erilailla ajatteleville on keksitty haukkamasanaksi ”suvakki” ja osaa toivotaan hakattavan, raiskattavan ja jopa tapettavan. Tuommoiseen ei ole mitään puolustelua. Minulla on läheisiä ja tuttavia, jotka osallistuvat auttamiseen keräämällä vaatteita, leluja ja muita tarpeita. Heitä huoriteltu ja uhkailtu. Ei se auttaminen ole Suomen heikompiosaisilta pois, ja jos oikeasti niin häiritsee, niin aina voi auttaa itse. Suomessa saa järjestää ja järjestetäänkin keräyksiä kodittomille ja muille vastaaville. Minun tuntemat tapaukset auttavat ja keräävät tarpeita myös suomalaisille.

Yksi maahanmuuttokriitikoiden argumentti on, että ISIS yrittää ujuttaa Suomeen terroristeja. Terroristeja Suomessa vaikuttaisi olevan, mutta he ovat ihan syntyneet tähän maahan. Käyttäytyvät väkivaltaisesti ja pelottelevat tavallisia ihmisiä. Näitä ihmisiä ei voi mitenkään puolustella.

Lapsi ei synny rasistina, semmoiseksi kasvatetaan.

Tällä viikolla vastaan tuli video, missä isä opettaa ylpeänä tyttölapselleen, miten pakolaista kohdellaan. Äiti kuvaa ja pistää sen vielä julkiseksi internettiin. Tämä on jotain niin sairasta, että minä en tiedä oikein mitä ajatella. Vanhemmilla ei ilmeisesti ole kovin hyvä elämä ollut ja nyt yrittävät syyttää siitä ihmisiä, joiden kanssa heillä ei ole ollut mitään tekemistä. Samalla siirtävät ongelmat lapselleen. Elämänkoulu hyvin vahvana. Helvetin surullista.

Jos rajalla ollaan vastassa Suomen jääkiekkomaajoukkueen paita päällä huutelemassa kauheuksia, niin miten siihen kuuluisi vastata? Minä ainakin pelkäisin ja pelkäänkin näitä ihmisiä. Maajoukkuekkaan ei kovin innoissaan ole, kun joukkuepaitaa häpäistään. En mitenkään voi hyväksyä näitä Narinkkatorillakaan heilaavia ihmisiä. Sillä ei ole mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa. Käyvät vielä tönimässä äitiä ja lasta, koska heidän ihonvärinsä on väärä.

Ei tässä mistään sananvapauden rajoittamisesta ole kyse. Sananvapauteen ei kuulu polttopullojen heittely tai uhkaileminen. Halla-ahokin on tuomittu uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Soininkin mielestä KKK-tempaus oli mauton varsinkin Suomen lipun kanssa, mutta muistaa muistuttaa, että ”punaviherkuplasta” löytyy syyllisiä. Ei ole kyllä paljon uutisoitu, että ”suvakit” ovat olleet heittelemässä polttopulloja. Sipilä ja Stubb ovat olleet yhtä munattomia, kuin meidän ulkoministerikin.

Ymmärrän, että muutos pelottaa aina. Mutta ei mielestäni näitä mielenilmauksiakaan pidä tuomita. Vastakkainasettelu ja toisen tuomitseminen ei koskaan kannata.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb

Onneksi hänelläkin mieli muuttui eilisten ”mielenilmausten” johdosta. Presidentti sentään tuomitsi väkivallan.

Millään tavalla en hyväksy kenenkään tekemiä rikoksia ja olen sitä mieltä, että kun tänne tullaan, niin pitää kunnioittaa maan lakeja ja tapoja. Samaa odotan suomalaisiltakin. Minun kirjoissani on ihan sama mikä ihonväri, uskonto tai kansalaisuus on, jos ei ole moraalia ja tajua mitä saa tehdä ja mitä ei todellakaan saa tehdä. Jos toivoo jonkun joutuvan raiskatuksi tai muuten väkivalloin kohdelluksi, se ylittää viivan reilusti. Sellainen ihminen tarvitsee hoitoa. Nämä asiat eivät saa muuttua normaaliksi. Maan tapa se ei voi olla.

Minulla ei oikein sana ole hallussa, mutta Jori ja Timo osaavat sen homman. Minua vaan isosti ottaa päähän tämmöinen perseily.

Kevennyksenä mainittakoon, että mietin yksi aamu kuunnellessani musiikkia, että mitä nämä uusnatsit kuuntelee, kun lähinnä kaikki hyvät bändit ovat heitä vastaan. Jopa Popedan Patekin paheksuu heitä. Klamydiaa ja Mambaa?

TL;DR
Rasismista yritetään tehdä hyväksyttyä ja normaalia. Lopettakaa se. Mieluummin olen suvakki, kuin vajakki.

Vastaa