Cruxia

Poltinpas sitten Cruxin levylle ja rupesin Maybin kanssa asentamaan sitä. Hyvin meni ohjeiden mukaan askel askeleelta, kunnes tultiin kohtaan jossa piti muokata liloa. Siihen ei ollut muuta ohjeita kuin, että avaa editorilla ja muokkaa. Omasta mielestäni laitoin järkevät vaihtoehdot sinne ja kokeilin bootata. Ekaksi lykkäsi kernelin paniikkiin. Jatkoin kokeiluja. Olisiko ollut neljäs tai viides kokeilu, kun se viimeinkin käynnistyi. Seuraava kokeilu oli verkkoon. Ei mitään eloa, jätin sikseen ja jatkan huomenna.

Töiden jälkeen siirtelin domaineja osoittamaan väliaikaiseen kotiin. Sieltä voi käydä katsomassa missä vaiheessa mikäkin sivusto on. Jos jollakulla on eri mielipiteitä, ilmoittakoon minulle, päivitän tarvittaessa. Yritin myös korjailla erästä XML-juttujuttua ja nyt ei linkit vanhoihin juttuihin toimi, eikä mikään permalinkki. Huomenna pitää korjata asia, kun edelleen sivusto on palomuurin takana.

Selailin tuossa Mannekiinitoimisto Takatukan eli Miikan ja kumppaneiden sivustoa. Jokin aika sitten he lisäsivät sinne sellaisen lisää ittes mallixi -härpyyttimen. Käykää ihmeessä lisäämässä itsenne, jos omaatte takatukan. Näistä nykyisistä malleista ei kovin monella sellaista ole. Taitaa ainoastaan Miika omistaa sellaisen oikeasti. Heidän kannattaisi myös opiskella optimointia, kuvat ovat kauhean isoja, ei sellaisia jaksa näillä mopoyhteyksillä ladata. Kestää aivan liian kauan, jos puhutaan sekunneista megasella piuhalla. Ihan vain vinkiksi. Siinä ylläpitotyökalussa voisi olla sellainen optimointujuttujuttu, jos kuvan koko ylittää 100kt. Tai sitten yksinkertaisesti rajoittaa kuvien kokoa niin, että ei niin isoja voi ladata.

Täältä tähän, lisää taas joskus.

3 Replies to “Cruxia”

 1. Lunix:in kyhäily on tiettyyn rajaan asti ihan kivaa, sitten palaa käämit aina jossain vaiheessa :)

  olis juttu mikä näyttää tartteevan purkkaliima-virityksen näin alkuun: noi sun blogien vanhat jutut antaa 404:sta.

  vielä loppuun maininta mahtavasta rok disainista!

 2. Miika

  Kuvan koolle yläraja on 300kt joka on tietysti aika rouhee, mutta se hitaus johtuu siitä, että se serveri on ihan adsl-piuhan päässä oleva kotikone. Se kyllä vielä siirtyy ihan jonnekin oikean piuhan päässä olevalle serverille.

 3. mikkå

  lähetäppä niitä kuvia, hippi!

Kommentit on suljettu.