Säätöä säädön perään

Maanantaina saapui Riikka F, Riikan hyvä ystävä kylään ja hänellä oli minullekin tuomisia, eli koneensa. Kuulemma valitti tilanpuutteesta ja muutenkin käyttäytyi oudosti. Tytöt katselivat koneen sisustaan ja ilmoittivat minulle töihin emolevyn mallin, jotta pääsin etsimään tietoa siitä. Lauta tukee Ultra DMA33 -kiintolevyjä, ja niitähän kaupoista ei kauheasti ainakaan nettipuolelta löytynyt. Päätin sitten asentaa kokonaan uusiksi ja poistaa turhat tilaa vievät jutut.

Aloitin suomenkielisen(!!) Windows 98:n asentamisen vähän ennen kuutta. Tai lähinnä varmuuskopioiden ottamisen. Verkkoon saamisessa kesti oma aikansa, mutta toimi sitten lopulta. Varmuuskopioinnin jälkeen kylmästi formatoiden ja asentaen. En muistanutkaan miten paljon konetta piti käynnistää asennuksen aikana uudestaan. Puolen yön aikoihin olin suurinpiirtein valmis. Kone valitti joka käynnistyksessä, ettei toissijainen orjalevy ole ATAPI-yhteensopiva. Sen korjasin vähän piuhoja heiluttelemalla. Jotain oli todennäköisesti löysällä.

Eilen sitten päätin asentaa Win2k:n olohuoneen koneeseen. Koskaan en ole saanut kyseistä laitetta käynnistymään CD:ltä. Asennushan tapahtuu tässä tapauksessa käynnistämällä levykkeeltä, asentamalla 98:n, joka sitten päivitetään 2k:hon. Olipas sitten eri kieliversiot jolloin päivittäminen ei onnistunutkaan ja ois pitänyt asentaa kakstonninen rinnalle. Keskeytin asennuksen noin yhtä napin painallusta liian myöhään ja kone ei käynnistynyt enää ysikasiin ollenkaan. Säädin sitten vielä epätoivoisena BIOSsin asetuksia ja vaihdoin piuhojen paikkoja emolevyllä ja sehän käynnistyi asennus-CD:ltä. Sen jälkeen asentaminen oli kuin lapsen lyömistä. Helppoa, muttei kivaa.

Asensin siihen masiinaan myös Apassin, PHP:n ja MySQL:n. Tarkoitus olisi joitain tietokantahärveleitä, CD-arkistoa sunmuita rakennella. Tänään ois aikaa aloitellakin, kun Riikka on poissa.

Säädin myös illalla uutta leiskaa pnuk.nettiin, mutten koskaan jälleen kerran sitä julkaise. Värit ovat karmivat, ideana oli vain kokeilla rakentaa CSS-sivu. [ins]Koodia en ole sitten pahemmin muilla kuin Mozilla Firebirdillä testannut.[/ins] Pitäs liimailla purkalla ja rautalangalla uusi ylläpitotyökalu kuosiin, ennen kuin yhtään mitään leiskoja suunnittelee.

Taas parvekkeelle.

3 Replies to “Säätöä säädön perään”

  1. satunnainen matkialija

    Joo älä julkase tota leiskaa. Tulee päänsärky siitä.

  2. pnuk

    Olen kyllä samaa mieltä. Siks juuri en julkaise sitä.

  3. Anne

    En tajunnut yllä olevasta tekstistä juuri mitään :( Lieneekö syynä hiusteni väri…

Kommentit on suljettu.