Karvoskylä

Olen nuoruuteni asunut Nivalan Karvoskylällä, pieni paikka kaukana kaikesta. Pois pääsin kuitenkin.

Nivala sivuista olen aiemminkin kerran ja toisenkin kirjoitellut. Nyt Karvoskylä tai Karvoskylän kyläyhdistys on saanut kotisivut viimeinkin. Aika karua. Ei yhtään oikeaa tekstiä sivulla, vaan kaikki on kuvina. Isoja GIF-kuvia. Ei edes yhtään alt-tekstiä. Navigaatio on tehty kuvakarttana.

Karvoskylä

En oikein osaa sanoa mitään. Oranssi on ilmeisesti kiva väri. Vuosiin en ole mitään näin typerää ehkä nähnyt. PDF-kotisivut aikoinaan olivat aika hyvä yritys. Tekijällä ei ihan ole hallussa perusteetkaan. Linkit-sivu on parasta ikinä.

En minä mikään graafinen suunnittelija ole, mutta viime kesänä tein ihan hyvää hyvyyttäni pikaisen hahmotelman siitä (varmuuskopio), miltä se voisi näyttää ja miten se toimisi. Sen aikaiset sivut olivat jotain ihan hirveää, tallennettu vain Wordista, hirveästi kirjoitusvirheitä ja yhteystiedotkin olivat väärin.

Karvoskylä

Voin väittää, että on ainakin enemmän hakukoneystävällinen ja saavutettava ja käytettävä ja niin edelleen. Tarkoitus oli laittaa/tehdä jonkinlainen ylläpitotyökalukin tuonne, että pääsisivät helposti päivittämään sisältöjä. Nyt kaikki on PSD-tiedostoina palvelimella ja niitä päivitetään ja tallennetaan kuviksi.

En osaa edes kouluarvosanaa antaa.

8 Replies to “Karvoskylä”

 1. Tuo on jo melkoinen vilahdus menneisyydestä! Olisi ollut komea setti vuonna ’96

 2. Kouluarvosana 4-

 3. Olinkin tuntevinani häiriön voimassa lähiaikoina. Hyvin ne vetää.

 4. Joku on käsittänyt linkin aika eksoottisella tavalla.
  Yhtä toimivia, kuin Aamulehdessä (siinä paperisessa) olevat linkit. Vaikka kuinka klikkailen sitä lehden etusivua, niin ei siitä linkistä mihinkään pääse.

 5. Tämä on kyllä parasta pitkään aikaan :-D On se jännä että nykypäivänä saadaan aikaiseksi vielä jotain tuollaista!

 6. Daily

  Mikä tässä hahmotelmassa oli vikana, että se ei päässyt julkaisuun asti? Toihan olisi tuollaisenaan julkaisukelpoinen ja näyttäisi liikenne googlestakin ohjautuvan tuonne! ;)

  http://www.google.fi/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=karvoskyl%C3%A4n+kyl%C3%A4yhdistys

 7. Tuula

  Hienoa, että osaat arvostella. Itseltäsi kylän sivut jäi tekemättä?

 8. Hyvä Tuula,

  Mikäli meni ohi tekstistä, että minä tein ne valmiiksi niin tässä on uudestaan se osoite: http://www.karvoskyla.fi/test/

  Kyllä, minä tein ne.

Vastaa