Maanantaipoppia 12

Brutopia, tuo oululainen, jo kuopattu, loistokas ja energinen D-beat-orkesteri. Mitä siitä muuta voisi sanoa? Meininki ollut aivan loistava niillä harvoilla keikoilla joille olen päässyt ja kiertäminenkin ollut näiden hemmojen kanssa mukavaa.

Brutopia - Pekka ja mikrofonit

Tämä nyt ei ole kokonaisesta levystä kertova jakso maanantaipopista, koska viikonloppuna yhtyeen rumpali, Timo, laittoi biisejä Brutopia/Suohauta -splitiltä jakoon mikseriin. Kuulemma lisääkin on tulossa.

Nyt sinne ladatut ovat taattua Bupp-U-Dupp-U-Duppia. Sanoitukset ovat suomeksi ja kertovat mm. lamasta, rahasta, mediasta ja hihhuleista. Vaikka Pekka hoitaa lyriikat huutaen, niistä saa hyvin selvää. Itselle jäi mieleen raidat Huono ihminen, Uusi maailma ja Pahalla ei hyvällä, jossa Jukkis soittaa säkkipilliä. Myös Lähdön Aika -cover, Ajatus toimii. Paikka heittää listaan lisäksi vielä Pelastusarmeija.

Jos ei aiemmin ole tutustunut, nyt kannattaa. Itsellä soi aivan liian harvoin soittimessa. Pitää kaivaa CD-laatikosta aikaisemmat julkaisut ja laitella nekin koneelle. Tällä hetkellä löytyy vain toistaiseksi ainoan pnuk-julkaisun, Uleåborgland Hardcore -kokoelman raidat. Nekin potkivat kuin lauma villihevosia… vieläkö niitä on? Kyseistä lättyä saattaa löytyä ainakin Roku Recordsilta.

3 Replies to “Maanantaipoppia 12”

 1. Tämä(kin) oli hyvä bändi. Itseltä ei löydy kuin tuo Uleåborgland Hardcore, joka sekin eksyy soittimeen valitettavan harvoin. Mutta eipä Lähdön Aika-splittikään lainkaan hassumpi ole!

 2. Tänään onkin lisätty nuo Uleåborgland Hardcoren raidat sinne. Ei muuta kuin hakemaan!

 3. Tervehdys!
  Karhulalainen Burweed on Suomen hämmentävän laadukkaan post-alkuisen musiikin kentän mielenkiintoisimpia tulokkaita. Yhtye on uuden ”Eyes Down South”-julkaisunsa myötä löytänyt oman, väkevän ja erottuvan äänensä. Kolmihenkinen Burweed todistaa kestävänsä kansainvälisen vertailun ja uskaltaa erottua massasta tuomalla genreen aimo annoksen väkivaltaa.
  ”Eyes Down South” julkaistiin digitaalisena 21.3.2012.
  Levyn voi kuunnella suoraan Soundcloudista:
  http://soundcloud.com/burweed/sets/eyes-down-south/s-cuqrH
  Eyes Down South:
  1. Less To Come
  2. Northern Discipline
  3. Fever
  4. Eyes Down South
  Burweed:
  Lauri Tattari – rummut
  Toni Raukola – kitara, laulu
  Eetu Lehtinen – basso, laulu
  Miksaus & masterointi:
  Teemu Aalto
  Lauluäänitys:
  Tatu Ljokkoi
  Vierailu raidalla “Fever”:
  Mikko Kiri
  – Burweed
  burweed.wordpress.com
  facebook.com/burweed
  burweedband@gmail.com

Vastaa