Time after <time>

Viikonloppuna luin Bruce Lawsonin blogista, että Ian Hickson, HTML5:n editori, pudotti <time> -elementin HTML5:n luonnoksesta. Syy on ilmeisesti se, että sitä ei käytetä tarpeeksi. En oikein tiedä onko se hirveän hyvä syy, koska se oli semanttinen elementti. Tilalle suunnitellaan geneerisempää <data> -elementtiä, jota voisi käyttää erilaisia arvoja varten.

Mitä olen keskusteluja lukenut, sitä meinataan käyttää vielä, jotta se saataisiin takaisin luonnokseen, itsekään en ole vielä kiireellä lähtenyt muuttamaan koodejani. Elementtinä <data> on kyllä hyvä ja tervetullut, eihän se loppukäyttäjien kannalta mitään uutta toisi, mutta jos pitää koneellisesti parsia HTML:ää, siinä se voisi olla hyvä.

Minun mielestä pitäisi mennä niin, että <time> säilytettäisiin ja <data> tulisi rinnalle. Myös tilalle ehdotettu <datetime> ei olisi huono vaihtoehtona.

Toivottavasti molemmilla lukijoilla soi nyt Cindy Lauper päässä.

One Reply to “Time after <time>”

  1. Time oli minusta yksi parhaita HTML5:n tuomista uusista tageista. Internetin luonteeseen kuuluu nopeasti vanheneva tieto, etenkin niissä kanavissa jota itse seuraan. Time-tagin myötä koneellinen vanhojen juttujen suodatus olisi mahdollista. Kaipa data-tagille jotain kivoja rel-attribuuttiarvoja tmv. keksitään että sillä voidaan saada sama tulos, johan mikroformaatit ovat osoittaneet se on hyvä tapa ratkaista ongelmia. *köh*

    PS. Haista paska, toivottavasti nautit The Final Countdownista :(

Vastaa