Tiistaipoppia 14

Viikonlopun tai loppuviikon reissulta tuli tuliaisena mukaan useampikin äänite, on aihetta poppipäivään taas.

Pyörähdimme perjantaina juomassa yhdet paikalliset oluet Bubamarassa ja huomasin tiskin takaseinällä levyjä, joista Latvijas Punk/HC#5 paistoi kirkkaine väreineen silmään. Noin sekunnin miettimisen jälkeen ostin sen, ihan vain koska kiinnostaa kuulla minkälaista punkkia Latviasta tulee.

Kyseessä on kokoelma, 27 raitaa ja yhtä monta eri yhtyettä. Hyvin laidasta laitaan. Seitenseiskaa paljon ja hardcorempaakin, jonkin verran ska-vaikutteita ja torviakin on kuultavissa osassa raidoista. Hyvin vaihtelevaa siis. Yleisesti nauhoituksen taso on suhteellisen hyvää, pari kellaridemomaista raitaa on kuitenkin.

Hassusti tulee mieleen J.M.K.E. monessakin kohtaa, vaikka kieli on ihan erilainen. Taitaa olla yhteensä neljä englanninkielistä biisiä ja lopuista en tiedä yhtään mistä kertovat, enkä osaa arvatakaan. Ne neljä biisiä ovat kaikki ska-maisia.

Tämän kokoelman perusteella voisin hyvinkin käydä katsomassa sikäläisiä bändejä, mutta nyt en osunut kuin yhdelle keikalle ja sekin orkesteri oli Ameriikan Philadelphiasta.

Mieleen jäi Drunkpunk – 86-2005, Cacophonics – 100Hz love song, All Day Long – I wish you were not my dream. Muitakin hyviä löytyi toki.

Vastaa