World of Tanks Blitz

World of Tanks Blitz julkaistiin eilen soft launchina Pohjoismaissa ja vain iOS-laitteille. Tietysti piti heti kotiinpäästyä asentaa ja kokeilla. Onhan se aivan erilaista pelata kosketusnäytöllä ja ilman hiirtä. Ensin pyydettiin kirjautumaan, työpöytäpeliin luodut tunnukset toimivat siinä. Ensin mennään suoraan opastustilaan ja sai kokeilla kontrolleja ja ampumista. Itsellä vähän ohjaus vähän hakusessa, mutta eiköhän se parane, mikäli jatkan pelailua.

Talli toimii samoin kuin työpöytäpelissä, vähän erilaiset grafiikat, mutta idea on sama. Tankkien kehityksessä hauskasti näytetään miten uusi osa parantaa tai huonontaa prosentuaalisesti verrattuna edelliseen. Tarkemmat tiedot löytyvät kyllä, mutta ainakaan alemmilla tiereillä ei niin väliä niillä. Suomennokset ehkä vähän hassuja, tulivoima ilmeisesti tarkoittaa tulinopeutta. Helpottaa kyllä, kun on nämä samat tankit käynyt läpi jo aiemmin.

Talli

Tällä hetkellä pelissä on valittavana kolme maata, Yhdysvallat, Neuvostoliitto ja Saksa. Jokaisessa kolme kehityspolkua, raskaat ja kevyemmät tankit ja panssarintorjuntavaunut. Tykistö puuttuu, mutta se olisi aivan liian helppoa pelaamista. Muuten menee suurinpiirtein samoin kuin työpöytäpelissä, jossa toki on aika paljon enemmän valinnanvaraa tankeissa.

Kehityspuu

Kuvassa on näkyvillä kullalla ostettavia premium-tankkeja, kuten Löwe. Täytyy sanoa, että ihan hitusen verran liian kallista mobiiliin. Hinnat ovat suurinpiirtein samat, kuin työpöytäversiossa. Osa kalliimpaa, osa halvempaa. Löwe maksaisi noin 30€, työpöytäversiossa taitaa olla 50€ paikkeilla. Mikäli haluaa kehittää tankkeja nopeammin, tarvitsee premium-aikaa, mikä maksaa saman kympin verran kuukaudessa, kuin työpöytäpelissä.

Pelitilanne

Pelaaminen tosiaan vähän hakusessa kontrollien takia, mutta ilmeisesti muillakin on samaa vaivaa ja pelissä pärjää jotenkuten. Minulla on asetukset vasenkätisenä, niin ajaminen tapahtuu oikealla peukalolla ja jossain vasemman käden puolella pyöritetään tornia. Kiikarit vievät tähtäystilaan, ammuksia painamalla ammutaan. Joukkueissa on vain seitsemän per puoli, mutta kartatkin ovat pienempiä.

Peli on toiminut hyvin, pari kertaa on pieni lagipiikki osunut ja peli on pysähtynyt hetkeksi. Nopeasti oppii pelimekaanikan, kun on työpöytäpeliä pelannut. Kullan hinta on ainoa, mikä harmittaa, onneksi se ei ole pakollista.

Vastaa