Vihapuheita

Kaikkihan muistavat sen, kun kansanedustaja Olli Immonen kutsui ihmiset taistelemaan monikulttuurillisuutta vastaan ja sen myötä ihmiset ovat kuvitelleet, että sosiaaliseen mediaan saa kirjoittaa ihan mitä vain.

Immosen soidinkutsu

Tätä on jatkunut siitä lähtien ja välillä on mielessä ollut, että voisi kerätä talteen kuvakaappauksina näitä juttuja, ihan vain jos sattuisi joku tämmöisiä kirjoittava suunnitelisi poliittista uraa.

Jollakulla oli samanlaisia ajatuksia ja vei vielä vähän pidemmälle tekemällä julkisen sivuston. Oikeasti pelottavaa lukea, mitä ihmiset omilla nimillään kirjoittelevat. Herkutellaan tappamisella ja kiduttamisella. Kuulostaa juuri siltä, mitä he väittävät, että mitä nämä turvapaikanhakijat kaikki muka tekevät. Minun silmissäni pahoja ihmisiä. Eivätkö he, aikuiset ihmiset, ollenkaan häpeä?

Ei ole kauan siitä, kun näin Facebookissa, että eräs henkilö kommentoi kaverin statusta ja käytti todella rasistisia nimityksiä Lähi-idästä tulevista ihmisistä. Tarkistin, että kukahan hän on ja hänen tiedoissaan luki, että hän omistaa kuntosalin. Kuntosalin sivulla oli sitten kovasti annettu tähtiä paikalle ja lähes kaikki heistä oli ulkomailta ja varsinkin nimistä päätellen arabeja. Mitä he tuumisivat jos tietäisivät, että heidän kuntosalinsa omistaja on rasisti ja vihaisi heitä? Voisi kuntosalin arvosanat laskea.

Useat verkkojulkaisut ovat jo sulkeneet täysin kommentointinsa, kun se moderoiminen on käynyt mahdottomaksi. Aamulehtikin kirjoitti juuri aiheesta. Kyseessähän ei ole sananvapauden rajoittaminen, vihapuhe kun ei kuulu sananvapauden piiriin. Tämä blogi on sentään sen verran tuntematon, että tänne ei löydetä kovin helposti.

Aseet puhumaan! Ei muu puhe auta! Alkaa olla sama vaikka ammuttasi omia! Kunhan saadaan raadoksi matut, loiset!
Päivi Joenoksa

Mitä sitten, kun jollakulla oikeasti napsahtaa ja rupeaa tappamaan ihmisiä? Eilen joku älyn jättiläinen kävi jo esittelemässä aseitaan Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen luona. Ei mitään järkeä. Lopettakaa se vihan lietsominen.

Jotenkinhan tämä kaikki kuitenkin käännetään punavihermädättäjäsuvakeiden syyksi. Ja tuo ”suvakki” haukkumasanana on huono ja jos haukut minua sitä käyttäen, niin pitääkö minun yleistää samalla tavalla ja sanoa sinua natsiksi. Minä en ole suvaitsevainen ja maailma ei ole mustavalkoinen.

Tekisi mieli täysin vain sulkea silmät ja korvat, mutta nyt ei enää saa olla hiljaa. Tuommoisia kirjoituksia ei saa hyväksyä.

Disclaimer: Edelleenkään kirjoittaja ei hyväksy minkäänlaista väkivaltaa tai sillä uhkailua, ihonväristä, kansallisuudesta, uskonnosta, sukupuolesta tai mistään muustakaan riippumatta.

Vastaa