War is hell

Ostin jo huhtikuussa This War of Mine -pelin ja päätin, että on jo aika kokeilla. Osa tuotoista silloin luvattiin sotalapsien hyväksi ja muutenkin olin aiemmin ollut kiinnostunut.

Peli on kyllä nätti. Ei mitään huikeita 3D-grafiikoita ja räjähdyksiä, vaan yksinkertaista ja hyvällä tavalla melko väritöntä sivuttaisvieritystä. Pelissä ei olla sotasankari, joka tappaa kaiken vastaantulevan, vaan ohjataan hiirellä klikkailemalla pientä ryhmää selviytyjiä, joiden tehtävänä on kerätä tarvikkeita, vahvistaa suojapakkaa ja pysyä hengissä.

Pelikuvaa

Tyypeillä on tarpeita joihin kuuluu nälkä, uni ja sitten jotain virkistystäkin pitäisi olla. On myös hyvä mahdollisuus haavoittua tai sairastua, jolloin pitää olla lääkintätarpeitakin. Unen hoito on helppoa, mutta ruoka on aika vähissä.

Päivisin korjaillaan rakennusta, tehdään työkaluja ja muita tarpeita ja syödään ja öisin käydään reissussa etsimässä tarvikkeita selviytymiseen. Mitään vapaata maailmaa ei ole, mutta sivuttaisvierityksessä se olisikin aika hankalaa. Toistaiseksi on mennyt suhteellisen hyvin, parina yönä on joku käynyt varastamassa tavaraa, mutta muuten rauhassa saanut tutkia ympäristöä. Välillä käy naapureita ovella ja voi suorittaa vaihtokauppaa, vielä en oikein tiedä, olenko päässyt voitolle vai hävinnyt ihan reilusti kaupoissa.

Day 10

Kymmenentenä päivänä varastin jonkun kotoa ruokaa ja minun ohjaamat ihmiset masentuivat siitä. Eli pitää miettiä omantunnon mukaankin mitä tekee.

Kaiken kaikkiaan mukava peli. Mitään hirveää kiirettä siinä ei ole, olisi jopa mukava jos olisi mahdollisuus nopeuttaa vähän ajankulua. Päivän voi skipata, mutta muuten ei voi aikaan vaikuttaa eli ei mikään pikapeli. Aikaa kuluu jonkin verran jos meinaa pelata. Se onkin se huonoin puoli, toinen on sitten toisto, luultavasti ei montaa erilaista pelikertaa ole.

Kaiken kaikkiaan hyvin toteutettu, ei silti ihan tämän hetkisen hinnan eli 19 euron arvoinen. Halvennuksesta voi napata sinne Steamin kirjastoon muiden pelien sekaan. On saatavilla myös tableteille, mutta en ole itse kokeillut.

One Reply to “War is hell”

  1. Jessi

    Nyt on 50% halvennuksessa 3 Aug 8:00pm EEST saakka.

    Kiitos vinkistä (ja äskeisestä halvennusilmoituksesta Steamille kun olin tuon laittanut toivelistalle). :)

Vastaa