World of Warships

Wargaming myönsi minulle pääsyn pelailemaan ja taistelemaan merien herruudesta World of Warshipsin suljetussa betassa.

Ensivaikutelma on hyvä, monella tapaa samanlainen kuin World of Tanks ja World of Warplanes, mutta kuitenkin ihan erilainen. Lentokoneilla ja tankeilla voi useimmiten tosi nopeasti siirtyä suojaan tai väistellä, laivat eivät niin nopeasti edes pysähdy.

Tällä hetkellä pelissä on vain Yhdysvaltojen ja Japanin laivoja, mutta niissä riittää tutkittavaa ja pelaamista. Luulisi, että ainakin Saksalta ja Iso-Britannialta saisi lisää laivoja. Laivatyyppeinä on taistelulaivat, hävittäjät, risterilijät ja lentotukialukset, kaikilla oma roolinsa. Hävittäjät, risteilijät ja taistelulaivat ovat niin sanotusti normaaleja, joilla ammuskellaan tykeillä, osalla laivoista on torpedojakin käytössä. Lentotukialuksilla lähetetään lentokoneita ilmaan ja tiedustellaan ja tuhotaan joko syöksypommeilla tai torpedoilla vihollisia. Ne ovat täysin aseettomia sitten muuten.

Peli ei ole aluksi mitään hirveään nopeaa toimintaa, mutta sitten kun tiimit kohtaavat, onkin jo kova kiire ja miettiminen, miten selviytyy hengissä. Laiva ottaa osumaa tykeistä ja saaretkin lähestyvät liian nopeasti. Lentokoneet pörräävät yläpuolella ja varoitussireenit ilmoittavat lähestyvistä torpedoista ja miehistö huutaa, kun laiva on tulessa.

Ikävä kyllä pelistä ei saa julkaista kuvia tai videoita, useampi tyyppi saanu potkut testiserveriltä sen takia. Vaikea selittää ilman, että millainen peli oikeasti on. Virallisissa mediakuvissa ei oikein ole kunnon taistelua.

Mitään havaintoa ei ole milloin peli julkaistaan kaikille avoimeksi, mutta toivottavasti pian.

Vastaa