Eduskunnan täysistunto

Alla hieman poimintoja eilisestä eduskunnan täysistunnosta. Vastaanpanijat olivat yllättäen lähinnä perussuomalaisia ja kristillisdemokraatteja. En pysty ymmärtämään, mikä heitä vaivaa vai pelkäävätkö he, että kaikki yhtäkkiä vaihtaisivat seksuaalista suuntautumistaan?

Kielteisen kantani puolesta puhuvat arvot, biologia, Raamattu ja terve järki. Voimaan tullessaan lakialoite poistaisi lapselta luonnollisen oikeuden isään ja äitiin.
Pentti Oinonen /ps

Sille, että täällä väitetään, että tämä on tasa-arvokysymys, niin vielä en ole yhtään perustetta kuullut sille, millä tavalla tämä muka on tasa-arvokysymys, koska se täällä on osoitettu, että se ei sitä ole. Nyt on vain pelkkiä sanoja.
Mika Niikko /ps

Peräänkuulutan myös suvaitsevuutta meitä kristillisiä arvoja seuraavia kohtaan. Missä ovat heteroiden ihmisoikeudet kohta?
Teuvo Hakkarainen /ps

Henkilökohtaisesti ajattelen, että jokainen ihminen on yhtä arvokas. Katson kuitenkin, että Suomessa ei olla valmiita tämän lain hyväksymiseen.
Ritva Elomaa /ps

Jos alamme olettaa, että henkilö voi olla yhtä lailla homoseksuaali kuin heteroseksuaali, emmekä arvota ja määrittele parisuhdetta sen seksuaalisuuden perusteella, niin kysyn: joudutaanko lopulta poistamaan sukupuoleen perustuva jaottelu muun muassa yleisissä suihkutiloissa tai luopumaan sellaisista yleisistä tiloista, kuten saunoista, joissa kaksi ihmistä voivat nähdä toisensa alastomina?
Vesa-Matti Saarakkala /ps

Tästä, Jumalan sanasta, Raamatusta. Matteuksessa, esimerkiksi, luvussa 19, Jeesus sanoo näin: ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa ’loi heidät mieheksi ja naiseksi. Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.’?” Tässä Jeesus vahvisti tämän Mooseksen aikaisen säädöksen.
Mika Niikko /ps

Aikaisemmin tässä mainitsin siitä yhdenvertaisuuskäsitteen ongelmallisuudesta, että kaikkia lakeja ja asioita ei voi absoluuttisesti toteuttaa kaikille, koska kaikilla on joko samat oikeudet tai ei oikeuksia ollenkaan.
Mika Niikko /ps

Nämä argumentit ovat luokkaa koska Jeesus ja tissit. Tämmöisiä ihmisiä meillä on päättämässä asioista. Hauskoja olivat myös nyt.fi:n artikkeliin kootut argumentit.

Toivon kovasti, että tämä lakialoite menee läpi.

Vastaa