Vuosi MMIX

Tomtebloss

Tammikuun alussa muutin Helsinkiin Punavuoreen tyttöystävän kanssa ja aloitin työt Luxuksessa. Paljon uusia kavereita. Ja uudeksi puhelimeksi tuli iPhone.

Helmikuussa oli kylmää. Osallistuin ensimmäistä kertaa vuosiin mielenosoitukseen tavallaan, vaikka tarkoitus oli vain ottaa kuvia. Ostin liput Madonnan keikalle. Ostin myös elämäni ensimmäisen pelikonsolin, Wiin.

Maalis- ja huhtikuut olivat hiljaisia. Tai ehkä enemmänkin kiireisiä töissä, josta syystä ei paljon muuta tapahtunut.

Toukokuu alkoi parin päivän Vapun vietolla. Ostin digipokkarin ja kuvasin ensimmäistä kertaa videota keikalla.

Kesäkuussa oli kesän ensimmäiset festarit eli Pitkä Kuuma Kesä. Kävin siellä polvillani ja sain myöntävän vastauksen. Näin keikalla Riston, Melvinsit, The Soundsin ja Social Distortionin.

Heinäkuussa oli toiset festarit eli Puntala Rock. Vettä tuli enemmän kuin koskaan ja mutavellissä tuli käveltyä. Mahtavan mukavaa jälleen kerran. XHTML 2 kuopattiin ja tilalle nousi HTML5, mikä on parasta mitä hetkeen on sattunut merkkauskielten osalta vuosiin. Aloitin maksamaan Spotifystä päästäkseni eroon mainoksista ja uutisoitiin, että Spotify tulee myös iPhonelle.

Elokuussa oli vuoden keikka, The Adolescents. Madonna oli myös kokemus, Pohjoismaiden suurimpia keikkoja kuitenkin. Kävin myös Taiteiden Yössä, minkä alunperin päätin jättää välistä, mutta Kaisa sai houkuteltua paikalle. Kannatti, ilmapalloshow oli kuitenkin kiva.

Syyskuussa kävimme katsomassa Ammin kanssa vähäsen Ilotulituksen SM-kisoja, vettä satoi kaatamalla. Ostimme myös vihdoin kilpikonnille toisen akvaarion. Painoi kuin synti kantaa neljänteen kerrokseen. Esityksistä mieleen jäi Sideshow Night, jonne pääsin kuvaamaankin.

Lokakuussa oli työpaikan illanviettäjäiset ympäri keskustaa. Olin myös noin kaksi sekuntia telkkarissa. Last.fm-palvelun mukaan olin kuunnellut 100000 biisiä elokuun 31. 2004 lähtien, reilu 50 raitaa vuorokaudessa.

Marraskuussa Kakaplyy kuoli ja tyhjään dunaan tuli tilalle Myrmeli. Ensilumi käväisi maassa. Loppukuusta The Driven Dynamo kävi keikalla ja ensimmäistä kertaa vuosiin kävin Semifinaalissa. Onnistuin (sain luvan) kasvattaa viikset.

Joulukuussa sain uuden puhelimen, Nokian N900:n. Lomaa, pikkujouluja ja päivät aivan sekaisin. The Soundsin keikalla toistamiseen. Joulu vietettiin pohjoisessa, Nivalassa pari yötä ja Oulussa pari enemmän. Tapsan tanssit tanssittiin ja jatkettiin seuraavanakin päivänä ihan vahingossa. Mukavaa oli nähdä paljon kavereita. Taloon tuli toinenkin pelikonsoli, PS3. Uusi vuosi loppui ystävien kyläillessä vuorostaan täällä meillä. Rock Bandia Wiillä, ilotulitusten katselemista, tomteblossien polttamista ja karaokea lähikuppilassa.

Parasta vuodessa oli kihlautuminen ja Helsinkiin muutto ja uusi työpaikka. Omasta mielestä paras kuva tuli napattua Adolescentsin kitaristista. Eniten tuli kuunneltua Smashing Pumpkinsia, mutta ehkä eniten tykkään Jaakko & Jayn esikoislevystä War is Noise. Paras keikka oli jo aiemmin mainittu The Adolescents. Elokuvia tuli katottua paljon, vaikea valinta, mutta Black Dynamite saa olla the movie. Peleistä on vaikea sanoa. New Super Mario Bros Wiille. PS3:lla en ole vielä montaa peliä pelannut. L4D2 tuntui mukavalta PC:llä. Iphonella olen pelannut paljon, Pajatzoa eniten, mutta ehkä Settlers on paras.

Kaiken kaikkiaan mukava vuosi. Toivottavasti 2010 on vielä mukavampi.

Vastaa